Επικαιρότητα

Ψάχνουν το 15ο πακέτο-βόμβα

Σε αυξημένη ετοιμότητα, παραμένει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και συνεχίζει τις έρευνες, για τον εντοπισμό, του 15ου φακέλου – βόμβα, που σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, είχαν κατασκευάσει οι τρομοκράτες και σκόπευαν, να το ταχυδρομήσουν.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες, για τον εντοπισμό της γιάφκας και των πέντε, καταζητούμενων μελών της οργάνωσης, «συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς».

Εν τω μεταξύ, σε τέσσερις βασικές αρχές συμφώνησαν οι εμπειρογνώμονες για θέματα ασφάλειας αερομεταφορών που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν οι εμπειρογνώμονες προτείνουν, μεταξύ άλλων, ενιαία προσέγγιση των μέτρων ασφαλείας στην ΕΕ και βελτίωση του συντονισμού ανάμεσα στα κράτη μέλη για την αποτελεσματικότερη προστασία των Ευρωπαίων πολιτών. Νωρίτερα ο αρμόδιος επίτροπος Σιμ Κάλας έκανε έκκληση προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην προχωρήσουν στη λήψη υπερβολικών μέτρων ασφαλείας που θα είχαν αρνητικές επιπτώσεις στις αερομεταφορές. 

Έκκληση προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην προχωρήσουν στη λήψη υπερβολικών μέτρων ασφαλείας που θα είχαν αρνητικές επιπτώσεις στις αεροπορικές μεταφορές, απηύθυνε από τις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για τις μεταφορές επίτροπος Σιμ Κάλας, με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με τα παγιδευμένα δέματα από την Ελλάδα και την Υεμένη.

Η απειλή είναι σοβαρή, τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο κοινοτικός επίτροπος, ο οποίος σημείωσε ακόμη ότι δεν θεωρεί απαραίτητο να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας, τα οποία θα ήταν σε βάρος των αεροπορικών εταιρειών και των αεροδρομίων.

«Δεν θα πρέπει να εισάγουμε υπερβολικά μέτρα με μόνο κριτήριο την καχυποψία», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Σιμ Κάλας, ο οποίος πρόσθεσε ότι από τη σημερινή συνάντηση των εμπειρογνωμόνων των κρατών-μελών αναμένει την παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων και συστάσεων. Όπως ανέφερε, οι προτάσεις αυτές θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της Δευτέρας αλλά και του Συμβουλίου υπουργών Μεταφορών στις 2 Δεκεμβρίου.

Ο κοινοτικός επίτροπος, αφού τόνισε ότι δεν θα πρέπει να σταματήσουν οι αερομεταφορές εμπορευμάτων, υπογράμμισε πως θα πρέπει να υπάρξουν αντιδράσεις στις πιέσεις που ασκούνται για επείγουσα λήψη αυστηρών μέτρων.

Ο όγκος των εμπορευμάτων που μεταφέρονται αεροπορικώς είναι τεράστιος και αυτό που χρειάζεται είναι να εντοπίσουμε τους “αδύναμους κρίκους” αυτής της αλυσίδας, υπογράμμισε ο Σιμ Κάλας.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *