Επικαιρότητα

Συλλήψεις για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς

astinomia01bΤρία άτομα, μεταξύ των οποίων και μια κοπέλα, προσήχθησαν τη νύχτα στην Aντιτρομοκρατική και εξετάζονταν μέχρι το πρωί του Σαββάτου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς”. Όπως προέκυψε, η κοπέλα, η οποία οδηγείται στον εισαγγελέα, είναι μία από τους έξι καταζητούμενους για την υπόθεση της γιάφκας του Χαλανδρίου.

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη συλληφθεί 4 άτομα, από τα οποία τα 3 έχουν προφυλακιστεί, ενώ έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για άλλους έξι. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πορεία προέκυψαν στοιχεία για άλλα 5 άτομα για τα οποία αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Επίσης, ένας 24χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για συμμετοχή στα επεισόδια εναντίον αστυνομικών δυνάμεων που σημειώθηκαν τη νύχτα στην οδό Ναυαρίνου. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα ομάδα περίπου 50 ατόμων πέταξε μολότωφ και πέτρες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο. Στη μία τα ξημερώματα έγινε και 2η επίθεση με μπουκάλια και πέτρες στην ίδια αστυνομική δύναμη.

Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας που έγινε αμέσως μετά τις επιθέσεις προσήχθησαν δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα αφέθηκε ελεύθερο ενώ κρατήθηκε ο 24χρονος για τον οποίο σύμφωνα με την αστυνομία προέκυψαν στοιχεία συμμετοχής στο επεισόδιο.

Εν τω μεταξύ, ύποπτο δέμα απέναντι από την οικία του Αμερικανού πρέσβη στην οδό Δορυλαίου 26 προκάλεσε συναγερμό λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, στην αστυνομία και στην ασφάλεια της αμερικανικής πρεσβείας. Η περιοχή αποκλείστηκε και το αντικείμενο εξετάστηκε από πυροτεχνουργούς οι οποίοι διαπίστωσαν ότι δεν επρόκειτο για κάτι ανησυχητικό και η επιφυλακή έληξε.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *