Επικαιρότητα

Χιόνια σε Πάρνηθα και Πεντέλη

xionia-zeugari Χιονίζει σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ στην Αττική, αναμένεται χιονόπτωση τις επόμενες ώρες στα ορεινά και πιθανόν στα βόρεια προάστια. Με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση σε πολλά τμήματα του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου. Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα παρουσιάζονται στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Τεράστιες ουρές αυτοκινήτων έχουν σχηματισθεί στα Καμένα Βούρλα ενώ κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία στη Βοιωτία. Αλυσίδες είναι απαραίτητες σε τμήματα του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου σε Εύβοια, Σέρρες, Ημαθία, Χαλκιδική, Ευρυτανία, Καρδίτσα, Φωκίδα, Κόρινθο, Αχαΐα και από Φλώρινα προς Καστοριά μέσω Βιτσίου και Βίγλας. Με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω, από το 27ο χλμ της λεωφόρου Φυλής – Δερβενοχωρίων και από την διασταύρωση Βιλίων προς Κάζα και Θήβα. Λόγω κακοκαιρίας διακόπηκε η κυκλοφορία στο Διόνυσο από τη θέση Ανατολή και προς το γήπεδο Διονύσου, και στην Πεντέλη από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο προς την Ανατολή.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές έχουμε σε Θεσσαλία, κεντρική και ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική και νότια Πελοπόννησο και καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες περιοχές. Οι θερμοκρασίες διατηρούνται χαμηλές. Για σήμερα Δευτέρα η ΕΜΥ προβλέπει σε όλη τη χώρα νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά, και σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Από 0 έως 7 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα, από -2 έως 5 στη Θεσσαλονίκη.

Επί μιάμιση ώρα κλειστή η εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης

Στο μεταξύ για περισσότερο από μιάμιση ώρα, τα ξημερώματα, η Αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο για να μπορέσουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα με απομακρύνουν το χιόνι που είχε καλύψει την εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες μεταξύ της Στυλίδας και της Σούρπης με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων από το 235ο χλμ στις Ράχες Φθιώτιδας μέχρι και το 265ο χιλιόμετρο στη Σούρπη – Αλμυρού. Η Τροχαία ακινητοποίησε τα αυτοκίνητα για να μην εγκλωβιστούν στα δύσκολα σημεία και επέτρεψε την κυκλοφορία μόνο όταν τα μηχανήματα είχαν απομακρύνει το χιόνι και είχαν ρίξει αλάτι. Ακόμη και τα ξημερώματα εντοπίζονταν σημαντικά προβλήματα από το 235ο χλμ έως 245ο χλμ στα διόδια της Πελασγίας.

Ωστόσο όλη τη νύχτα επικράτησε πανικός κατά μήκος του εθνικού δικτύου. Στην περιοχή του Μαρτίνου από το 117ο χλμ έως το 135ο χλμ, από νωρίς το βράδυ, χιόνιζε συνεχώς ωστόσο δόθηκε μια πραγματική μάχη και κρατήθηκε ο δρόμος ανοιχτός. Σε αρκετά σημεία του εθνικού δικτύου τα πράγματα έφτασαν σε οριακό σημείο κατά τη διάρκεια της νύχτας, γεγονός που ανάγκασε να μετακινηθούν εκχιονιοστικά μηχανήματα που είχαν διατεθεί σε περιφερειακούς δρόμους για να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό δίκτυο.

Σε ό,τι αφορά το περιφερειακό δίκτυο από Λαμία προς Καρπενήσι και από Λαμία προς Άμφισσα είναι απαραίτητες οι αλυσίδες κυρίως για τα μεγάλα οχήματα. Από Λαμία προς Δομοκό η κυκλοφορία γίνεται κανονικά, αφού τα μηχανήματα έχουν απομακρύνει το χιόνι και έχουν ρίξει αλάτι.

Σε όλο το δίκτυο του νομού και ιδιαίτερα στη δυτική Φθιώτιδα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

Παγετός σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Εξάλλου παγετός επικρατεί από νωρίς το πρωί σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ οι υπηρεσίες της Τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών. Στη Θεσσαλονίκη, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται ομαλά, ενώ ανοιχτή είναι η επαρχιακή οδός από το Χορτιάτη προς τον Άγιο Βασίλη.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του νομού Κιλκίς, αλλά και στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής, με συνθήκες παγετού να επικρατούν στα βόρεια ορεινά.

Ομαλά γίνεται η κίνηση των οχημάτων γύρω από την Έδεσσα, αλλά και προς το χιονοδρομικό κέντρο στο όρος Βόρας (Καϊμάκτσαλαν). Ανοιχτές είναι και οι δύο οδικές προσβάσεις από τη Βέροια και τη Νάουσα, προς το εθνικό χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου.

Ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων και στο νομό Πιερίας, όπως επίσης και στο οδικό δίκτυο του νομού Σερρών. Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων από τη Φλώρινα προς την Καστοριά μέσω Βίγλας και Βιτσίου, αλλά και προς το Νυμφαίο.

Ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Κοζάνης και των Γρεβενών, ενώ αλυσίδες εξαιτίας του παγετού, απαιτούνται για την πρόσβαση στο χιονοδρομικό δίκτυο της Βασιλίτσας.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *