ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ανανεωμένο SkyDrive απο την Microsoft

Η Microsoft (όπως είχα γράψει και σε ένα άρθρο τελευταία) θέλει να μπεί για τα καλά στο παιχνίδι του Cloud Storage και το κλειδί για να γίνει αυτό είναι το SkyDrive και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει πιό “ελκτικό”.

Μέσα απο το blog της Microsoft που είναι αφιερωμένο στο SkyDrive διαβάζουμε σήμερα ακριβώς αυτό! Οτι δηλαδή η Microsoft ανανεώνει με μερικά νέα χαρακτηριστικά το SkyDrive κάνοντάς το πιό εύκολο στη χρήση και ταυτόχρονα πιό λειτουργικό. Να θυμίσουμε πως το SkyDrive είναι μία Free Online υπηρεσία cloud. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει 25GB χώρο στο Internet (Cloud) και να αποθηκεύει τα αρχεία του στους Servers της Microsoft.

Στο SkyDrive λοιπόν έρχεται να προστεθεί η δυνατότητα Sharing οποιουδήποτε αρχείου πολύ εύκολα και για όποιο αρχείο θέλουμε εμείς (βρίσκεται δεν βρίσκεται σε φάκελο που “μοιράζουμε”). Όπως θα δείτε και στο βίντεο ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι πάρα πολύ απλός απλά τσεκάροντας το αρχείο και πατώντας την επιλογή share με το email στο οποίο θέλουμε να το μοιράσουμε. Πέρα απο αυτό υπάρχουν και επιλογές για Sharing μέσω Facebook και άλλων κοινωνικών δικτύων. Ακόμα, η διαχείριση ενός αρχείου είναι πολύ εύκολη μιας και μπορούμε να σύρουμε ολόκληρο φάκελο σε έναν άλλο φάκελο για να τον μεταφέρουμε αλλα και με το HTML5 πλέον μπορούμε με δεξί κλίκ πάνω σε ένα αρχείο ή μία φωτογραφία να έχουμε τις επιλογές που έχουμε και στα Windows!

Aκόμη δύο τρείς πινελιές είναι η υποστήριξη αφής στις εικόνες (που θα είναι διαθέσιμη με τον νέο Internet Explorer 10), η ανάγνωση των PDF αρχείων κατευθείαν μέσα απο τον browser, αλλα και η αλλαγή του Silverlight με HTML5 πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει πως η Microsoft ακολουθεί τις τάσεις των καιρών και δεν κολλάει στα του οίκου της (όπως έκανε μέχρι πρότινως..)

Τα υπόλοιπα, στο βίντεο που ακολουθεί.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LhmTCaebq3M[/youtube]

[DAILYFIX.GR@ apn]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *