Επικαιρότητα

Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα από τα παρατεταγμένα φορτηγά

Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στην Εθνική οδό, Αθηνών- Κορίνθου, όπου παραμένουν παρατεταγμένα στην άκρη του δρόμου, εκατοντάδες φορτηγά δημόσιας χρήσης. Κλειστή παραμένει μέχρι αυτήν την ώρα, η Αθηνών- Κορίνθου, στο ύψος του Χαϊδαρίου στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου η αστυνομία επιχείρησε να ανακόψει το πρωί την κάθοδο φορτηγών από τον Ασπρόπυργο. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους.

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Κλειστή είναι και η κάθοδος της Λεωφόρου Αθηνών. Ιδιοκτήτες φορτηγών έκλεισαν πεζοί την κάθοδο της Λεωφόρου διαμαρτυρόμενοι για το ότι η τροχαία δεν τους επιτρέπει να μετακινήσουν τα φορτηγά που είναι παραταγμένα στην άνοδο.

«Εμείς διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά και συνεχίζουμε τον αγώνα μας, η Τροχαία ωστόσο, έχει κλείσει το δρόμο και δεν μας αφήνει να μετακινήσουμε τα φορτηγά» τόνισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Φορτηγών, Π. Τζωρτζάτος.

Νωρίτερα, μποτιλιάρισμα προκάλεσε στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της ΦΑΓΕ, ένα τροχαίο.

Αυτοκίνητο προσέκρουσε πάνω σε ΙΧ φορτηγό και στη συνέχεια τα δύο οχήματα έπεσαν πάνω σε επτά φορτηγά που είναι σταθμευμένα στο σημείο.

Κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών – βυτιοφόρων δηλώνουν αποφασισμένοι να κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των Μεταφορών, την Τετάρτη.

Για την Τρίτη, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Από πλευράς του υπουργείου, έχει ξεκαθαριστεί ότι τίθεται από σήμερα σε εφαρμογή σχέδιο για τη στήριξη των επαγγελματιών που θέλουν να δουλέψουν, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα επιτραπεί στους ιδιοκτήτες φορτηγών να προκαλέσουν και πάλι προβλήματα στην αγορά.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιπροσωπεία περίπου 170 ιδιοκτητών φορτηγών που θέλουν να εργασθούν μετέβη στο υπουργείο ζητώντας μεγαλύτερη προστασία από το κράτος.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι καταγγελίες για δολοφθιορές φορτηγών και προπηλακισμούς κατά ιδιοκτητών φορτηγών και οδηγών που θέλουν να εργασθούν.

Προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς

Στο μεταξύ, αυξάνονται μέρα με την ημέρα οι ελλείψεις στην τροφοδοσία της αγοράς.

Περισσότερα από 2.000 κοντεϊνερς με βασικά καταναλωτικά είδη βρίσκονται εγκλωβισμένα στους δύο εμπορευματικούς σταθμούς του Πειραιά ενώ η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *