TV-MMEΕπικαιρότητα

Παρέμβαση εισαγγελέα για την δημοσίευση φωτογραφιών στο Πρώτο Θέμα

DVD-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ-ΑΝΔΡΙΑΝΟΣΝέα τροπή στην υπόθεση Ζαχόπουλου δίνει σε δικαστικό και πολιτικό επίπεδο η προσέλευση για δεύτερη κατάθεση στον ανακριτή του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού. Ο Γιάννης Ανδριανός που κατέθετε το απόγευμα της Δευτέρας επί δύο ώρες περίπου, απάντησε στον ανακριτή σε ερωτήσεις για την ταυτότητα του κομιστή του επίμαχου DVD, ενώ κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια της Ευελπίδων περιορίστηκε να δηλώσει πως ό,τι είχε να πει, το είπε στον ανακριτή. Την ίδια ώρα, ανοιχτή ρήξη έχει προκαλέσει η υπόθεση Ζαχόπουλου στην εκδοτική ομάδα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”.
Από το βήμα της ημερίδας με θέμα “Κράτος και Διαφθορά: Πώς θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο”, που διοργάνωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς”, στο Μέγαρο Μουσικής, ο Πρωθυπουργός διακήρυξε τη Δευτέρα ότι είναι σταθερή η απόφαση της Κυβέρνησης να πατάξει κάθε φαινόμενο διαφθοράς στο δημόσιο βίο. “Δεν έχουν θέση στο Κράτος Δικαίου πρόσωπα που εκμεταλλεύονται τα προνόμια του λειτουργήματός τους”, τόνισε ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος χαρακτήρισε δομικό και πολιτικό το πρόβλημα της διαφθοράς, ενώ ζήτησε την ενεργοποίηση και των πολιτών για την πάταξή της. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται και η εισαγγελική έρευνα για τη διαχείριση των οικονομικών στο υπουργείο Πολιτισμού, όταν ήταν γενικός γραμματέας ο Χρήστος Ζαχόπουλος. Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε και η δημοσίευση από εφημερίδα φωτογραφιών από το DVD, ενώ στο θέμα παρενέβη και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία κάλεσε την εκδοτική εταιρεία να παράσχει διευκρινήσεις. Στο μεταξύ, ο κ. Ζαχόπουλος υπεβλήθη τη Δευτέρα σε χειρουργική επέμβαση για τα κατάγματα. Εξιτήριο πήρε ο παρ’ ολίγον αυτόχειρας δικηγόρος.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δημοσιεύσεις φωτογραφιών

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση από την εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” και την αναδημοσίευση σήμερα στην εφημερίδα “Αυριανή” φωτογραφιών από το DVD της υπόθεσης εκβίασης σε βάρος του Χρήστου Ζαχόπουλου. ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π. Πούλιος, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την έρευνα που θα διενεργήσει η εισαγγελέας Ελένη Ράϊκου θα διαπιστωθεί εάν έχουν παραβιαστεί διατάξεις του νόμου περί προσωπικών δεδομένων αλλά και του νόμου περί ασέμνων.

Για το ίδιο ζήτημα η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κάλεσε τους εκδότες της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, να παράσχουν πλήρεις διευκρινήσεις και εξηγήσεις για τη δημοσίευση των φωτογραφιών.

Παραλλήλα, η Αρχή απέστειλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών το σχετικό δημοσίευμα, για να εξετάσει την περίπτωση επιβολής ποινής με βάση τα όσα προβλέπονται από το άρθρο 22 του Ν. 2472/1997 για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ποινικών κυρώσεων.

Για το ίδιο θέμα, ο συνήγορος της κατηγορουμένης Κώστας Χρυσικόπουλος προτίθεται να προσφύγει κατά των υπευθύνων της εφημερίδας με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, αλλά και αγωγή.

Σήμερα, κατέθεσε στον ανακριτή και ο δημοσιογράφος του MEGA, Βίκτωρ Βλαχογιάννης.

Ο κ. Βλαχογιάννης τόνισε ότι η 34χρονη είχε μεταβεί με το δικηγόρο της στο τηλεοπτικό σταθμό στα μέσα Νοεμβρίου για να καταγγείλει ότι εκβιαζόταν αλλά και οικονομικές ατασθαλίες και παρατυπίες στις προσλήψεις υπαλλήλων.

“Δεν μας έφερε κανένα στοιχείο πλην ενός βίντεο που είπε ότι έχει, το οποίο απεδείκνυε την προσωπική της σχέση με τον κ. Ζαχόπουλο. Ούτε μας επέδειξε, ούτε είδαμε εμείς κάποιο υλικό από τη στιγμή που μας είπε ότι αφορούσε προσωπικές στιγμές δύο ανθρώπων”, επισήμανε.

Στο μεταξύ τα ευρήματα της Αστυνομίας από τον έλεγχο στο σπίτι της 34χρονης κατηγορουμένης, διαβιβάστηκαν σήμερα από την Εισαγγελία στο γραφείο του ανακριτή της υπόθεσης Δημ. Οικονόμου.

Παράλληλα συνεχίζεται και η εισαγγελική έρευνα για τη διαχείριση των οικονομικών στο υπουργείο Πολιτισμού, όταν ήταν γενικός γραμματέας ο Χρήστος Ζαχόπουλος.

Ο εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου, αυτεπάγγελτα θα ερευνήσει και τις επιχορηγήσεις του υπουργείου Πολιτισμού προς το Μέγαρο Μουσικής. Αφορμή για τη διεύρυνση της έρευνας αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Πρώτο Θέμα”, σύμφωνα με το οποίο, το Μέγαρο Μουσικής έλαβε τα τελευταία τέσσερα χρόνια επιχορηγήσεις από το ΥΠΠΟ ύψους 170 εκατ. ευρώ.

Τη δαπάνη κατασκευής του Μεγάρου Μουσικής είχε αναλάβει εξολοκλήρου το κράτος, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Λαμπράκης και επισημαίνει: “Κακόβουλη είναι η προσπάθεια να παρουσιασθεί το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ως ιδιωτική υπόθεση, όταν οι πάντες γνωρίζουν ότι πρόκειται για ιδιοκτησία του κράτους και κρατική δραστηριότητα, οπότε αυτονόητη είναι η κρατική χρηματοδότηση”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι σε απόλυτη συνεργασία με την Κομισιόν και στον Τομέα Έλεγχου των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων άνοιξε ένα νέο δρόμο για την απόλυτη διαφάνεια.

Στο μεταξύ, σε χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση καταγμάτων στη λεκάνη και το δεξιό μηρό υπεβλήθη τη Δευτέρα ο Χρήστος Ζαχόπουλος. Όπως δήλωσαν οι γιατροί, του τοποθετήθηκαν λάμες στο μηριαίο και συνθετικό μόσχευμα. Μετά το χειρουργείο ο ασθενής μεταφέρθηκε και πάλι στην εντατική μονάδα.

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση

Την ίδια ώρα, η φημολογία για το όνομα του κομιστή προκαλεί αντεγκλήσεις τόσο στον πολιτικό όσο και στον εκδοτικό και δημοσιογραφικό χώρο.

Την προσφυγή του στη δικαιοσύνη προανήγγειλε ο Θέμος Αναστασιάδης ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”, παρέδωσε το DVD στο Μαξίμου.

Ο σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας, Μάκης Κουρής, εμμένει στην εγκυρότητα του δημοσιεύματος, και αφήνει αιχμές για ύποπτη κατάθεση 5.000.000 σε λογαριασμό του κ.Αναστασιάδη.

Ερωτηθείς σχετικά με τη διαμάχη που φαίνεται να έχει ξεσπάσει μεταξύ δημοσιογράφων ή εκδοτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να πάρει θέση σε αυτό.

“Η Κυβέρνηση πρέπει να κάνει τη δουλειά της και η δουλειά της δεν εξαρτάται από θέματα συγκυρίας και επικαιρότητας”, επισήμανε σχετικά και ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για δυσοσμία και προσθέτει: “Η σήψη και η διαφθορά είναι εκτεταμένες στο πεδίο που συναντιούνται, συναλλάσσονται και ανταγωνίζονται μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι και τα ΜΜΕ που ελέγχονται από αυτούς”.

“Τα κυρίαρχα προβλήματα που συννεφιάζουν την ζωή μας και την εγκλωβίζουν σε συνθήκες ιδιαίτερα χαμηλού βαρομετρικού, όπως το ασφαλιστικό, η ακρίβεια, οι λεηλασίες των τραπεζών, τα εθνικά θέματα, η ανεργία, μένουν στο απυρόβλητο προς χάριν του ερωτικού και δη αντιαισθητικού DVD”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΛΑΟΣ.

“Ζητάμε πλήρη διαφάνεια στη γνωστή υπόθεση που έχει εμφανιστεί με επίκεντρο το Υπουργείο Πολιτισμού. Πιστεύουμε, όμως, ότι, πέρα από τα σενάρια με τα οποία ασχολούνται τα ΜΜΕ, για μας το πιο σημαντικό σενάριο είναι αυτό που θα περιλαμβάνει ουσιαστικές τομές στη λειτουργία του Υπουργείου Πολιτισμού.”, τόνισε από την πλευρά του ο Αλέκος Αλαβάνος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη.

Την Τέταρτη, συγκαλείτε η επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου έχουν κληθεί να καταθέσουν οι υπουργοί Πολιτισμού από το 1996 μέχρι σήμερα.

Με αφορμή τη συνεδρίαση της επιτροπής ο Αλέκος Αλαβάνος τόνισε: “Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία, για μια ακόμη φορά, να πω ότι, από τη στιγμή που υπάρχει άρνηση του Πρωθυπουργού να παρουσιαστεί στη Βουλή, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη διάρκεια της συζήτησης με τους υπουργούς Πολιτισμού των τελευταίων χρόνων, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί δίνει αυτό το «συγχωροχάρτι» η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στη Ν.Δ. και δεν καλεί τον Πρωθυπουργό σε προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή. Για μια ακόμη φορά εμείς καλούμε το ΠΑΣΟΚ, μετά από την αποτυχία να εμφανιστεί ο Πρωθυπουργός στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, να πάρει πρωτοβουλία για προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα Πολιτισμού και Δημόσιας Διοίκησης, με αναγκαστική παρουσία του Πρωθυπουργού”.

Για την κριτική στη δικαιοσύνη από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης, ο οποίος τόνισε ότι η δικαιοσύνη κάνει καλά την δουλειά της και δεν πρέπει να παρεμποδίζεται.


Έτοιμος να λάβει αποφάσεις ο κ. Λιάπης

Έτοιμος να πάρει αποφάσεις για τη συνολικότερη λειτουργία του υπουργείου Πολιτισμού δήλωσε ο Μιχάλης Λιάπης μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο.

Αυτή η κρίση στο ΥΠΠΟ, μας δίνει την ευκαιρία να δούμε εκ νέου πολλά θέματα που χρειάζονται αλλαγές στο υπουργείο ώστε να εφαρμόσουμε πολιτικές και να αξιοποιήσουμε αυτά που έχουμε”, είπε ο κ. Λιάπης, ζητώντας λίγο χρόνο να επεξεργαστεί τις ιδέες και προτάσεις που του καταθέτουν ώστε “να συζητηθούν σε βάθος και μέσα στη Βουλή”.

Στο πλαίσιο αυτό αύριο Τρίτη θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του κ. Λιάπη το πρωί το Συμβούλιο Χορηγιών, ενώ το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γνωριμίας των μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου με τον νέο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Θοδωρή Δραβίλλα, παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού.

Την ίδια ώρα, η πορεία της υγείας του Χρήστου Ζαχόπουλου, παρουσιάζει συνεχή βελτίωση, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους γιατρούς του να προχωρήσουν σήμερα σε χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση των καταγμάτων στη λεκάνη και το δεξιό μηρό.

Επίσης, εξιτήριο από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου νοσηλευόταν μετά την απόπειρα αυτοκτονίας, πήρε ο δικηγόρος Ηρακλής Κουτελίδας.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *