DIY-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ-CRAFTS

Δημιουργίες από δαντέλα

Δημιουργίες από δαντέλα

Oι περισσότεροι έχουμε σεμέν από τη γιαγιά μας ή τη μαμά μας που λυπόμαστε να τα πετάξουμε. Πραγματικά έργα τέχνης που έχουν φτιαχτεί με πολύ κόπο και μεράκι είναι κρυμμένα.  Γιατί δεν ταιριάζουν  στο μοντέρνο σπίτι μας ή είναι τόσα πολλά που δεν τα χρησιμοποιούμε όλα.
Ας τα βγάλουμε από τα συρτάρια και ας τους δώσουμε μια νέα χρήση για να διακοσμήσουμε το χώρο μας και να τα χαιρόμαστε καθημερινά.
Δημιουργίες με δαντέλα για πρωτότυπα διακοσμητικά μπολ, φωτιστικά, λουλούδια, καπέλα ή και κοσμήματα και ότι άλλο φανταστούμε…
Δείτε μερικές προτάσεις  και τρόπους για να τα αξιοποιήσουμε.

Θα χρειαστούμε: 
– Σεμέν ή κάποιο ύφασμα της αρεσκείας μας.
– Καλούπια. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γυάλινα βάζακια. πλαστικά  μπόλ, φρουτιέρες, μπαλόνια κ.α ανάλογα με τι θέλουμε να φτιάξουμε
– Διαφανή μεμβράνη κουζίνας ή αλουμινόχαρτο για να ντύσουμε το καλούπι

– και κόλλα

1.  Για μόνιμο αποτέλεσμα και πιο ανθεκτικές κατασκευές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ειδικές κόλλες και σκληρυντικά υφάσματος του εμπορίου για να  να δώσουμε στο ύφασμα τη μορφή και το σχήμα που θέλουμε και φυσικά να το βάψουμε και να  το διακοσμήσουμε (χάντρες λουλούδια, κορδέλες κ.α) σύμφωνα με το προσωπικό μας γούστο.

2. Σπιτική κόλλα με νερό και ζάχαρη
Αν δεν επιθυμούμε μόνιμο αποτέλεσμα μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας σπιτική κόλλα
Ζεσταίνουμε 3 φλυτζάνια νερό και 1 φλυτζάνι ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί τελείως. Βουτάμε το ύφασμα που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε στο ζαχαρόνερο και το μουλιάζουμε πολύ καλά, το τοποθετούμε πάνω στο καλούπι που έχουμε επιλέξει και το αφήνουμε να στεγνώσει για 24 ώρες. Για να επαναφέρουμε το ύφασμα ή τη δαντέλα στην αρχική τους μορφή αρκεί να τα  μουλιάσουμε για μερικές ώρες σε νερό και να τα πλύνουμε μετά κανονικά.

3. Σπιτική κόλλα με αλεύρι ή κορν φλάουερ. Οδηγίες εδώ
Το μείγμα της αλευρόκολλας πρέπει να είναι αρκετά αραιό. Μουλιάζουμε καλά το ύφασμα στο μείγμα, το στρώνουμε προσεκτικά πάνω στο καλούπι και αφήνουμε να στεγνώσει καλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *