Αθλητικά

Συλλήψεις οργανωμένων οπαδών για κατοχή όπλων και εκρηκτικών

Έξι οργανωμένοι οπαδοί ομάδων της Α’ Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου συνελήφθησαν μετά από έλεγχο σε τέσσερις συνδέσμους μεγάλων ομάδων της χώρας και κατάσχεση δεκάδων αντικειμένων, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και ως φονικά όπλα.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια αστυνομικών εισέβαλαν ταυτόχρονα στους συνδέσμους φιλάθλων της ΑΕΚ στους Αγίους Αναργύρους, του Ολυμπιακού στην Ηλιούπολη, του Παναθηναϊκού στον Άγιο Δημήτριο και του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, με τη συνδρομή τεσσάρων εισαγγελέων.

Από την έρευνα βρέθηκαν βόμβες μολότοφ,εμπρηστικοί μηχανισμοίφωτοβολίδες, ρόπαλα, μαχαίρια, ακόμη και πιστόλια.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στους συνδέσμους της ΑΕΚ και του Πανιωνίου συνολικά έξι άτομα, ηλικίας από 21 έως 32 ετών, ενώ σε βάρος άλλων δύο σχηματίστηκαν δικογραφίες για κατοχή εκρηκτικών υλών και όπλων, φωτοβολίδων, ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού.

Οι έξι συλληφθέντες, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν πάρει μέρος σε επεισόδια εντός και εκτός γηπέδων κατά την διάρκεια αγώνων.

Το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, οι εξορμήσεις σε γραφεία συνδέσμων θα συνεχιστούν, καθώς επίσης θα αναζητηθούν άτομα τα οποία πρωτοστατούν σε επεισόδια.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *