Ελληνική μουσική

Συναυλία αφιερωμένη στον Μάριο Τόκα, 18/10@ Τεχνόπολις

Αγάπησε την Ελλάδα και αγαπήθηκε από τους Έλληνες με πάθος αγνό αλλά συνάμα ατόφια γνήσιο και αυθεντικό. Αποτύπωσε με τον τρόπο μοναδικό, μελωδικό, διαχρονικό τις παρέες, τα γλέντια, τα ερωτικά σκιρτήματα αλλά και τους αγώνες της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κύπρου, για ελευθερία. Ο λόγος για τον πρόωρα χαμένο μουσικοσυνθέτη Μάριο Τόκα, στην μνήμη του οποίου διοργανώνεται συναυλία την ερχόμενη Δευτέρα (18/10)στην κεντρική αυλή της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τον χαμό του Κύπριου μουσικοσυνθέτη, το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ο.Τ.Ε. Ν. Αττικής διοργανώνει το αφιέρωμα αυτό, με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» και τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.

Επιθυμώντας ν’ αποδώσουν φόρο τιμής στην μνήμη του, καταξιωμένοι καλλιτέχνες που είχαν συνεργαστεί μαζί του (Θέμης Αδαμαντίδης, Στέλιος Διονυσίου, Νάντια Καραγιάννη, Γιώτα Νέγκα, Έφη Καπάταη, Μπάμπης Τσέρτος, Δημήτρης Μπάσης, Τζίνα Καλομοίρη και Παύλος Καπορδίνης) θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια του αξέχαστου δημιουργού, τα οποία σηματοδότησαν την πολυετή και πλούσια μουσική διαδρομή του, με την συμμετοχή της Έντεχνης Ορχήστρας και της χορωδίας του Πολιτιστικού Κέντρου. Αρωγός και συμπαραστάτης στην εκδήλωση που θα προλογίσει ο συγγραφέας και στενός φίλος του συνθέτη, Γιάννης Κακουλίδης, είναι η οικογένεια του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη.

«Ο Μάριος Τόκας ασχολήθηκε με τη μουσική από τα μαθητικά του χρόνια κι έγραψε πολλές και μεγάλες επιτυχίες. Πηγή έμπνευσής του αποτέλεσαν οι αγώνες για την απελευθέρωση της αγαπημένης του πατρίδας, καθώς και ο έρωτας, τον οποίο υμνεί μέσα από τις συνθέσεις του» τονίζει σε σημείωμα που απέστειλε ο Πρόεδρος του Δ. Σ. της «Τεχνόπολις», κ. Φώτης Ιγνατίου στη σημερινή συνέντευξη τύπου στην Τεχνόπολη. Σημείωσε δε, ότι « το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ο.Τ.Ε. Ν. Αττικής είναι ένα σωματείο που υπηρετεί τον πολιτισμό με σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Η Αμαλία Τόκα, χήρα του μουσικοσυνθέτη, από την πλευρά της , αφού ευχαρίστησε το σωματείο εργαζομένων του ΟΤΕ, τόνισε ότι «αυτή η προσπάθεια και η πρωτοβουλία του πολιτιστικού κέντρου είναι αξιέπαινη, καθώς φανερώνει την αγάπη για το έργο Μάριου, ενώ παράλληλα βοηθά στην διατήρησή του, έτσι ώστε να μείνει ζωντανό στις καρδιές των ανθρώπων». Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «όλοι μαζί πρέπει να διατηρήσουμε και να προωθήσουμε το έργο του Μάριου με αγάπη και ανιδιοτέλεια».

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ο.Τ.Ε. Νομού Αττικής λειτουργεί από το 1953 και αριθμεί 11.000 μέλη, εργαζομένους και συνταξιούχους, με πλούσια δράση και συνεισφορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *