Επικαιρότητα

Στις 7 Νοεμβρίου το συνέδριο της ΝΔ

nd_sinedrioΤην διεξαγωγή του συνεδρίου της ΝΔ στις 7 Νοεμβρίου με μοναδικό ζήτημα την ανάδειξη νέου αρχηγού ανακοίνωσε σήμερα η γραμματεία του κόμματος.  Την απόφαση έλαβε το πρωί ο κ. Καραμανλής μετά από συνεχείς συσκέψεις που είχε με συνεργάτες του στη Ρηγίλης. Υπέρ της εκλογής προέδρου από ανοιχτό συνέδριο με τη συμμετοχή του κόσμου, τάχθηκε ο πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, λέγοντας ότι είναι απαίτηση των καιρών και ζήτημα δημοκρατίας.

“Πρέπει να στηθούν κάλπες σε ολόκληρη την Ελλάδα , ώστε όλοι οι ψηφοφόροι της ΝΔ να αναδείξουν τον αρχηγό του κόμματος”, σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ για ακόμη μια φορά δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το αν θα είναι υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος.

Παράλληλα ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε υποβολιμαία τα σενάρια που τον φέρουν να θέτει υποψηφιότητα και στη συνέχεια να την αποσύρει και χαρακτήρισε την ήττα της ΝΔ δυνατό σοκ.

Κλειστά τα χαρτιά του για το αν θα είναι υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος κράτησε και ο Αντώνης Σαμαράς.

“Μην έχετε καμμία αμφιβολία ότι πολύ σύντομα η παράταξη θα δείξει ότι έχει και ιδέες και δύναμη και ανθρώπους για να την πάνε και πάλι ψηλά”,δήλωσε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, ενώ για την διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού τόνισε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα ο νέος αρχηγός να εκλεγεί είτε από τη βάση είτε από τους συνέδρους.

Ο πρώην βουλευτής Καβάλας Γιώργος Καλαντζής σε δηλώσεις του, πρότεινε να τοποθετηθεί πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ Γιάννης Βαρβιτσιώτης, γιατί όπως είπε είναι εξασφαλισμένη η ουδετερότητά του.

Εν τω μεταξύ την αποχώρησή του από την πολιτική, ανακοίνωσε κατά την τελετή παράδοσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ο Αναστάσης Παπαληγούρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *