cinema

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

cheΦεστιβάλ Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα με αφορμή τη συμπλήρωση 42 χρόνων από τον θάνατό του πραγματοποιεί η New Star σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κούβας. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 8 και 14 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο “Ααβορα” κάθε μέρα από 18:30 έως 00:30, με προβολές ντοκουμέντων από τη ζωή και τη δράση του, όπως αυτή αποτυπώθηκε από δημιουργούς από την Αμερική την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα.

Τα 50 ντοκιμαντέρ που αποτελούν το πρόγραμμα περιέχουν σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό απ’ ευθείας από τα αρχεία της Κούβας, ανέκδοτες εικόνες και συνεντεύξεις με μέλη της οικογένειας Γκεβάρα, φίλους και συντρόφους, ενώ περιλαμβάνουν και όλα τα στάδια της ζωής του θρυλικού επαναστάτη: από τη γέννηση και τα χρόνια της νιότης, την περιπλάνηση στη Λατινική Αμερική, τη συνάντηση με τον Φιδέλ Κάστρο, τα ταξίδια του ως υπουργός της επαναστατικής κυβέρνησης μέχρι τη δολοφονία του στα βουνά της Βολιβίας στην τελευταία προσπάθεια να διευρύνει τον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη.

Η πλειοψηφία αυτών των ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, φωτίζοντας άγνωστες πτυχές της ζωής του μεγάλου αγωνιστή μέσα από δυσεύρετες κινηματογραφικές παραγωγές κι άλλες πολύτιμες μαρτυρίες που εμπλουτίζουν τις γνώσεις μας για τη ζωή και τη δράση του.

Από την Ελλάδα θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ που έχουν κάνει για τον Che οι : Αυγερόπουλος Γιώργος, Διγενή Σεμίνα, Κούλογλου Στέλιος, Μπαξεβάνης Κώστας, Τσίμας Παύλος.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν απαγγελίες ποιημάτων , αναγνώσεις κειμένων που υπογράφει ο ίδιος καθώς και σημαντικών αποσπασμάτων της αλληλογραφίας του προς την οικογένειά του και τον Φιντέλ Κάστρο.

Θα προβληθούν επίσης βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από live συναυλίες με τραγούδια για τον Τσε που τραγουδούν οι: Μάνος Λοΐζος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Βασίλης Λέκκας κ.α.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, καλλιτέχνες θα απαγγείλουν ποιήματα για τον Τσε και θα διαβάσουν κείμενα του ίδιου και σημαντικά γράμματά του όπως προς την οικογένειά του, τον Φιντέλ Κάστρο, ενώ θα προβληθούν και βιντεοσκοπημένα live με τραγούδια για τον Τσε που τραγουδούν οι: Μάνος Λοΐζος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Βασίλης Λέκκας κ.α.

Κινηματογράφος ‘ΑΑΒΟΡΑ’, Ιπποκράτους 180 (ΜΕΤΡΟ Αμπελόκηποι),

τηλ. 210 6462253, 210 6423271

Ημερήσιο εισιτήριο για όλες τις προβολές: € 8,00. Φοιτ.- παιδ. € 6,00.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *