cinema

Φεστιβάλ αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στην Αλκυονίδα

Φεστιβάλ αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στην Αλκυονίδα

H NEW STAR διοργανώνει από 17 έως 23 Μαΐου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Αυτές τις μέρες ο Παλαιστινιακός λαός θυμάται και τιμάει την ημέρα της Νάκμπα (καταστροφή της Παλαιστίνης το 1948) όπου ο Παλαιστινιακός λαός είχε υποστεί την χειρότερη γενοκτονία στην ιστορία του. Σιωνιστικές οργανώσεις τότε με άριστο εξοπλισμό και εκπαίδευση και με την στήριξη των κατοχικών δυνάμεων της Μεγάλης Βρετανίας τότε, εξαπέλυαν επιθέσεις κατά των χωριών, των πόλεων και των συνοικιών των Παλαιστινίων, με σκοπό το διωγμό του λαού μας από τις εστίες του, διαπράττοντας με αυτό τον τρόπο μαζικές σφαγές εις βάρος του άμαχου Παλαιστινιακού λαού.

Ως αποτέλεσμα αυτού σκοτώθηκαν 15.000, δεκάδες χιλιάδες τραυματίστηκαν, καταστράφηκαν ολοσχερώς 415 Παλαιστινιακά χωριά, 70% από τον Παλαιστινιακό πληθυσμό εκτοπίστηκε δια βίας από την πατρίδα του για να καταλήξουν πρόσφυγες στις γύρω περιοχές, και 78 % των εδαφών της ιστορικής Παλαιστινιακής γης καταλήφθηκε τις Σιωνιστικές οργανώσεις για να διακηρυχθεί πάνω σε αυτά τα εδάφη το κράτος του Ισραήλ.

Η αλληλεγγύη μας είναι αδιαπραγμάτευτη όπως και η υπστηριξη της απαίτησης για:

Άμεση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις δημιουργία ανεξάρτητου, με εδαφική συνέχεια και βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα και εδάφη του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Την άμεση και χωρίς όρους αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη. Το άμεσο σταμάτημα των εποικισμών και τη διάλυσή τους. Την άμεση και χωρίς όρους άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας. Την κατεδάφιση του Ισραηλινού τείχους της ντροπής στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη. Την άμεση επανένωση των Παλαιστινιακών οικογενειών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων κι άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, και των μελών του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου.

Θα προβληθούν οι ταινίες:

​1. ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ του  Annemarie Jacir – ΠΕΜΠΤΗ έως ΚΥΡΙΑΚΗ  19.30
Υποψηφιότητα της Παλαιστίνης για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2009
Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών
2​.  ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ  του  Philippe Aractingi – ΠΕΜΠΤΗ έως ΚΥΡΙΑΚΗ  21.15
Λίβανος – 2007 – 98’3. ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ  της Julia Bacha – ΠΕΜΠΤΗ έως ΣΑΒΒΑΤΟ  16.00
ΗΠΑ – 2006 – 85’

​4​. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΜΠΟΛΕΜΗΣ ΖΩΝΗΣ του Michel KhleifiΜ- ΠΕΜΠΤΗ έως ΚΥΡΙΑΚΗ  23.00

Μ. Βρετανία/Παλαιστίνη/Βέλγιο–1995–107’​5​. Η ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ της Buthina Canaan Khoury – ΠΕΜΠΤΗ έως ΚΥΡΙΑΚΗ  17.30
Παλαιστίνη – 2008 – 27’

6​. PALESTINE BLUES της  Nida Sinnokrot – ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ 17.45
ΗΠΑ – 2008 – 72΄ Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ECOCINEMA, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου DOCUSUR, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου AMAL, Διεθνές Βραβείο για Διακριθές Ντοκιμαντέρ και Ρεπορτάζ, Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Βραβείο στο Μεσογειακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μονπελιέρ.

​7​.  ΤΟ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΤΕΙΧΟΣ  του Mohammed Alatar – ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ 19.00
Παλαιστίνη/ΗΠΑ–2006–52’

ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema
Ιουλιανού 42- 46 , Πλατεία Βικτωρίας (ΗΣΑΠ Βικτώρια)
Τηλ.
210 8220008 – 210 8220023

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *