Συναυλίες (Live)

The House Of Love + Special Guests Παρασκευή 21/12 στο Gagarin205

House Of LoveΟι House Of  Love είναι ένα από τα καλύτερα groups που ξεπήδησαν από τους κόλπους της Βρετανικής indie σκηνής, στα τέλη της δεκαετίας του’80. Ξεκινώντας από την περίφημη Creation Records, με μια σειρά από θαυμάσια singles (“Christine”, “Destroy The Heart”), έφτασαν στο απόγειο της καριέρας τους το 1990 με το – αγαπημένο σε όλους μας – “Shine On”. Παρότι οι περισσότεροι τους θυμούνται για το συγκεκριμένο κομμάτι, έχουν γράψει πολλά ακόμα εξαιρετικά τραγούδια (“I Don’t Know Why I Love You”, “The Beatles And The Stones”, “Never”, “Feel”, “Crush Me”, “You Don’t Understand” κ.λπ.), τα οποία εξακολουθούν να αποτελούν κορυφαία δείγματα της “χρυσής” εποχής της Britpop.

Το 2005 επέστρεψαν με καινούργιο album και το Σεπτέμβριο του 2007 επανακυκλοφόρησαν το ιστορικό ντεμπούτο τους σε μια special έκδοση. Με τον τραγουδιστή / κιθαρίστα / συνθέτη Guy Chadwick παρόντα και με, κατά τα 3/4, αυθεντική σύνθεση, οι House Of Love ξεκινούν μια νέα περιοδεία, παρουσιάζοντας νέο υλικό μαζί με όλα τα υπέροχα τραγούδια που τους έκαναν γνωστούς – και ιδιαίτερα αγαπητούς – στο παρελθόν. Με μεγάλη χαρά θα τους υποδεχτούμε ξανά στην Αθήνα, πολλά χρόνια μετά από την τελευταία τους επίσκεψη εδώ.

Οι πόρτες του Gagarin 205, το βράδυ της Παρασκευής 21ης Δεκεμβρίου, θα ανοίξουν στις 21:00. Η συναυλία θα ανοίξει με την εμφάνιση special guests, το όνομα των οποίων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Εισιτήρια προπωλούνται, προς 25 ευρώ, στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42 / τηλ. 210 3608366) και το www.ticketpro.gr.

Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, κοντά στο σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ “Αττική”. Τηλέφωνο: 210 8547600-1. Website: www.gagarin205.grwww.myspace.com/gagarin205.

        THE HOUSE OF LOVE / ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Οι House Of Love σχηματίστηκαν το 1986 στο Camberwell της Αγγλίας. Η ιστορία τους χωρίζεται, ουσιαστικά, σε δύο περιόδους: η πρώτη από το 1986 μέχρι το 1993 και η δεύτερη από το 2005 μέχρι σήμερα. Κοινό σημείο ανάμεσα στις δύο, είναι η παρουσία του front man / βασικού συνθέτη / τραγουδιστή / κιθαρίστα Guy Chadwick (αναμφίβολα, μια από τις ομορφότερες φωνές της Βρετανικής σκηνής, τα τελευταία είκοσι χρόνια), καθώς κι εκείνες των Terry Bickers (κιθάρα) και Pete Evans (drums), δηλαδή των τριών μελών του συγκροτήματος που συμμετέχουν στη σύνθεση του και στις δύο περιπτώσεις.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως ήταν η έντονη διαμάχη ανάμεσα στις δύο ισχυρές προσωπικότητες του group (του Chadwick και του Bickers) που, σε συνδυασμό με τη χρήση ναρκωτικών, οδήγησε στη διάλυση τους το 1993. Φαίνεται πως, ακολουθώντας τα βήματα και άλλων μεγάλων εκείνης της περιόδου (βλ.The Verve, Happy Mondays, The Jesus and Mary Chain κ.α.) αποφάσισαν να αφήσουν κατά μέρος τις αντιπαραθέσεις και να συνεχίσουν την πορεία τους από εκεί που σταμάτησαν.

Και θα ήταν πραγματικά άδικο να τελειώσει τόσο άδοξα και πρόωρα η καριέρα ενός τόσο καλού σχήματος που, από το ξεκίνημά του, είχε δείξει πως έχει απεριόριστες δυνατότητες. Άλλωστε, τι λιγότερο θα μπορούσε να πει κανείς για ένα group που κυκλοφορεί ως πρώτο του single ένα κομμάτι σαν το “Shine On” (1987); Βέβαια, χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια μέχρι το συγκεκριμένο τραγούδι να επανακυκλοφορήσει και να γίνει η μεγαλύτερη επιτυχία τους, κάνοντάς τους γνωστούς σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά ήταν αρκετό για να τραβήξει αμέσως το ενδιαφέρον του Alan McGee και της περίφημης δισκογραφικής του εταιρείας Creation Records.

Κάτω από την ετικέτα της κυκλοφόρησαν τρία ακόμα singles, το ένα καλύτερο από το άλλο (“Real Animal”, “Christine” και “Destroy The Heart”), καθώς και το ομώνυμο ντεμπούτο album τους. Οι κριτικοί διέκριναν στον ήχο τους ένα έντονο ψυχεδελικό στοιχείο, ενώ παράλληλα τα μακρόσυρτα επαναλαμβανόμενα κιθαριστικά riffs και οι μελαγχολικές μελωδίες τους έφερναν στο νου τους Velvet Underground. Ήταν τέτοιο το ενδιαφέρον του Τύπου και του κοινού που οι μεγάλες εταιρείες δεν άργησαν να ξεκινήσουν τον… αγώνα για να κλείσουν το συγκρότημα.

“Νικήτρια” ήταν η Fontana, στην οποία τελικά υπέγραψαν, μέσα σε έναν κυκεώνα χρημάτων και δημοσιότητας. Το 1989 κυκλοφορούν δύο υπέροχα singles (στα οποία είναι φανερή μια μεταστροφή προς πιο pop μονοπάτια), τα “Never” και “I Don’t Know Why I Love You”, που αγγίζουν το Top 40. Στις αρχές του 1990, η εταιρεία αποφασίζει να βγάλει σε single μία νέα εκτέλεση του “Shine On” και χτυπάει… φλέβα χρυσού! Το κομμάτι μπαίνει στο Top 20 της Βρετανίας και καθιερώνει τους House Of Love στη συνείδηση ενός πολύ μεγαλύτερου κοινού ως ένα από τα κορυφαία νέα ονόματα μιας σκηνής που, τη συγκεκριμένη περίοδο, γνωρίζει την απόλυτη άνθησή της.

Το album που ακολουθεί (και περιέχει και τα τρία singles) ονομάζεται – και αυτό – “The House Of Love”, αν  και, μέσα στα χρόνια, έγινε πιο γνωστό ως “The Butterfly Album” ή “Fontana”. Θεωρήθηκε – και ήταν – μία από τις κορυφαίες δουλειές εκείνης της χρονιάς, βγάζοντας, μάλιστα, ένα ακόμα πασίγνωστο single, το πανέμορφο “The Beatles And The Stones”.

Παρά την μεγάλη επιτυχία, ήταν ακριβώς εκείνη η περίοδος κατά την οποία άρχισαν τα προβλήματα ανάμεσα στα μέλη του group και, κυρίως, μεταξύ των Chadwick και Bickers. Αποτέλεσμα ήταν η αποχώρηση του τελευταίου, ενώ ακολούθησαν και άλλες αλλαγές στη σύνθεση τους.

Τα albums που κυκλοφόρησαν μετά (η συλλογή “A Spy In The House Of Love” και τα “Babe Rainbow” και “Audience With The Mind”) δεν κατάφεραν να φτάσουν στα επίπεδα του προκατόχου τους – ούτε από εμπορικής ούτε από καλλιτεχνικής απόψεως – αλλά συνέχισαν να κρατούν τη δημοτικότητα του συγκροτήματος αρκετά ψηλά. Παρόλα αυτά, κουρασμένοι από την ένταση με την οποία έζησαν όλη αυτή την περίοδο της – σε μεγάλο βαθμό βασισμένης στο Ecstasy και άλλα παρόμοια ναρκωτικά – καθολικής επικράτησης της κουλτούρας του Madchester / Second Summer Of Love, αποφάσισαν να διαλυθούν, το 1993, και να παραμείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για πολλά χρόνια. Εξαίρεση σε αυτό, η κυκλοφορία ενός προσωπικού album από τον Chadwick, με τίτλο “Lazy Soft And Slow”, to 1998.

To 2005, προς έκπληξη πολλών, οι House Of Love επανέρχονται στο προσκήνιο, κυκλοφορώντας ένα ολοκαίνουργιο album (“Days Run Away”), το οποίο, μάλιστα, πήρε και εξαιρετικές κριτικές. Πριν από λίγους μήνες, επανακυκλοφόρησε και το ντεμπούτο τους, σε μια νέα εμπλουτισμένη έκδοση, θυμίζοντας σε όλους μας το πόσο σπουδαία μπάντα είναι.

Η τωρινή σύνθεση των House Of Love:

Guy Chadwick (κιθάρα / φωνή)

Terry Bickers (κιθάρα)

Pete Evans (drums)

Matt Jury (μπάσσο)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *