Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Ληστεία με ένα νεκρό σε σούπερ μάρκετ

Με βροχή από σφαίρες και ρήψη χειροβομβίδας, από τα θραύσματα της οποίας τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψη ένας αδίστακτος Ουκρανός κακοποιός, μετά από ληστεία που διέπραξε σε σουπερμάρκετ στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης. Ο κακοποιός που έπεσε νεκρός κατά την ανταλλαγή πυρών, πριν ένα χρόνο είχε πυροβολήσει σκοτώσει έναν αστυνομικό και είχε τραυματίσει άλλον ένα, όταν επιχείρησαν να ελέγξουν τον ίδιο και τον αδελφό του στην περιοχή της Κυψέλης.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αστυνομία, ο επικίνδυνος αλλοδαπός, το βράδυ της Πέμπτης, μετά από ληστεία σε Σούπερ Μάρκετ στον Εύοσμο που διέπραξε μαζί με μία συνεργό του εγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις στον προαύλιο χώρο του καταστήματος, και για να αποφύγει την σύλληψη πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών ενώ έριξε και μια χειροβομβίδα.

Από τα πυρά των αστυνομικών, ο επικίνδυνος κακοποιός τραυματίστηκε σοβαρά και άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Οι τρείς αστυνομικοί που τραυματίστηκαν από τα θραύσματα της χειροβομβίδας διακομίστηκαν στο στρατιωτικό 424 στρατιωτικό νοσοκομείο, από όπου οι δύο, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών πήραν εξιτήριο, ενώ πιθανότατα εντός της ημέρας θα βγει και ο τρίτος αστυνομικός.

Σε μικρή απόσταση από το χώρο της συμπλοκής συνελήφθη μέσα σε κλεμμένο αυτοκίνητο η 22χρονη συνεργός του θύματος. Στο αυτοκίνητο οι αστυνομικοί βρήκαν ένα Καλάζνικοφ και μια χειροβομβίδα, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του ζευγαριού οι αστυνομικοί βρήκαν 54.000 ευρώ τα οποία εκτιμούν ότι προέρχονται από ληστείες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ουκρανός κακοποιός, τον Απρίλιο του 2009 στην οδό Σκιάθου στη Κυψέλη, σε ένα τυπικό έλεγχο της αστυνομίας για να αποτρέψει την σύλληψη του αδελφού του, πυροβόλησε δύο αστυφύλακες της ομάδας ΔΕΛΤΑ, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον 30χρονο Σπύρου Θεοδώρου, και σοβαρά τον συνάδελφό του.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ένα από τα όπλα που είχε στη κατοχή του χθες ο ληστής ήταν το CZ που είχαν κλέψει ο ίδιος και ο αδελφός του από τον 34χρονο Γιώργο Αναγνωστόπουλο, τον αστυφύλακα που ήταν μαζί με τον Σπύρο Θεοδώρου στην Κυψέλη. Επίσης, στο αυτοκίνητο του δράστη και της συνεργάτιδάς του βρέθηκε και το makarov με το οποίο δολοφόνησε εν ψυχρώ τον άτυχο αστυνομικό της νεοσύστατης τότε ομάδας Δέλτα.

Ο 34χρονος Καζάκοβ Βιτάλι του Νικολάι ήταν παράλληλα και ο πρωταγωνιστής της αστυνομικής επιχείρησης που έγινε στις 12 Φεβρουαρίου στο Πέραμα, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο αδελφός του ενώ ο ίδιος αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών και κατάφερε να διαφύγει.

Στη συνέχεια βγήκε καταφύγιο στη Θεσσαλονίκη όπου συνέχισε την εγκληματική του δράση.

Όπως λένε οι αξιωματικοί της Ασφάλειας επρόκειτο για έναν σκληρό κακοποιό, ο οποίος αναζητείτο και με διεθνές ένταλμα από την Ουκρανία για ληστεία και υπεξαίρεση.

Ενδεικτικό του πόσο αποφασισμένος ήταν, είναι και το γεγονός  ότι ενώ τραυματίστηκε από τα πυρά των αστυνομικών, ο Βιτάλι κατάφερε να ανταποδώσει τα πυρά και να πετάξει τη χειροβομβίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *