ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Επιτέλους! Thunderbolt και στα Windows PCs!

Επιτέλους! Αυτό που απολάμβαναν εκατομμύρια χρήστες Mac σε όλο τον κόσμο, τη διασύνδεση Thunderbolt που επιτρέπει ταχύτητες έως και 10Gbps, έρχεται και στα Windows PCs! Το Thunderbolt είναι μία νέα τεχνολογία που έρχεται απο τους κορυφαίους μηχανικούς της Intel και που σε αντίθεση με το USB έχει καταιγιστικές και ασύγκριτες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων.

Φαίνεται πως το “πείραμα” με την Apple και τους Mac πέτυχε και έτσι η Intel μπορεί με ασφάλεια να προχωρήσει στο “μεγάλο κομμάτι της πίτας” που δεν είναι άλλο απο την Microsoft και το επερχόμενο λειτουργικό της, τα Windows 8. Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση της Asus και της Acer, ετοιμάζονται ήδη υπολογιστές που θα είναι εξοπλισμένοι με Thunderbolt!

Για να μπορέσετε να καταλάβετε για τί μιλάμε, αρκεί να πούμε πως ο Mooly Eden της Intel (στο Intel Developing Forum) έκανε επίδειξη με την ταυτόχρονη αναπαραγωγή τεσσάρων (!) ασυμπίεστων βίντεο σε ένα Windows PC συνδεμένο με SSDs και η ταχύτητα έφτασε στα 700ΜBps! Αυτό κι αν είναι ρεκόρ! Αξίζει να θυμίσουμε πως η τελευταία έκδοση του USB (το USB 3.0) μας άφηνε να αντιγράψουμε αρχεία με μέγιστη ταχύτητα διαύλου τα 5Gbps, δηλαδή μιλάμε για μισή φορά η ταχύτητα του Thunderbolt!

Δεν ξέρω για εσάς, πάντως εγώ αυτή τη φορά τρίβω τα χέρια μου για τα νέα Windows 8, πιό πολύ απο ποτέ!

[Dailyfix.gr @ apn]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *