Κόσμος

Ford Fiesta ST 2011 Concept

Ford Fiesta ST. Σχεδόν με την παρουσίαση της νέας γενιάς του Ford Fiesta όλοι περιμένουμε την κορυφαία έκδοση ST καθώς η εμφάνιση ανήκει σίγουρα στα θετικά και ζηλευτά από τον ανταγωνισμό ενώ τα περισσότερα μοντέλα της φίρμας διακρίνονται τόσο στον οδηγικό τους χαρακτήρα.

Το Ford Fiesta ST 2011 Concept αποτελεί τον προπομπό και ένα concept που είναι έτοιμο να περάσει στην παραγωγή χωρίς εμφανισιακές αλλαγές. Αναμφίβολα η εμφάνιση είναι στα πλαίσια που οφείλει ένα μοντέλο της οικογενείας ST και που απευθύνεται σε ένα πιο νεανικό κοινό με προφυλακτήρα με μεγάλη εισαγωγή, μεγάλη αεροτομή, σπορ πινελιές, διαχύτη στο πίσω μέρος με διπλή εξαγωγή και ζάντες μεγάλης διαμέτρου (17 ιντσών στη συγκεκριμένη περίπτωση).

Πέραν όμως όλων αυτών το Ford Fiesta ST 2011 Concept αποτελεί το facelift του υπάρχοντος Fiesta. Τι θέλω να πω; Αφαιρέστε τους προφυλακτήρες, την αεροτομή και τις ζάντες με τη μεγάλη διάσταση και θα δείτε νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα, διαφορετικό κάλυμμα στα πίσω φώτα, ακόμα και οι συγκεκριμένοι προφυλακτήρες κινούνται στη φιλοσοφία του Focus 2011, και έχετε το Ford Fiesta που θα δούμε ενδεχομένως μέσα στο 2012, όταν δηλαδή θα κυκλοφορήσει και το Ford Fiesta ST.

Επιστρέφω όμως στο Ford Fiesta ST 2011 Concept. Πέραν της εμφάνισης υπάρχει και η ουσία η οποία αναλύεται με τον 1.6 EcoBoost που με τη χρήση στροβιλοσυμπιεστή καυσαερίων αποδίδει 180ps και σε συνδυασμό με το μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο σημειώνει επιτάχυνση 0-100km/h σε λιγότερα από 7sec και τελική ταχύτητα 220km/h.

Το Ford Fiesta ST 2011 βρίσκεται σε περίοδο εξέλιξης υπό τις οδηγίες του Jost Capito του υπεύθυνου αυτοκινήτων επιδόσεων της Ford, του ανθρώπου που οφείλεται και για τα αγωνιστικά της φίρμας στοWRC. Άλλωστε και το Ford Fiesta ST δείχνει να έχει σχεδιαστεί κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Fiesta RS WRC.

[Highoctane.gr @ apn]
Highoctane On Air κάθε απόγευμα Τετάρτης 18:00-20:00 στο M-WordRadio.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *