Κόσμος

Αεροπορική τραγωδία στο Κονγκό

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από τη συντριβή του αεροσκάφους ιδιωτικής εταιρείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό στη Γκόμα και τουλάχιστον έξι επιβάτες επέζησαν, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό πηγής του αεροδρομίου.

Το αεροσκάφος που συνετρίβη γύρω στις 14:30 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδος), στα όρια μεταξύ της άκρης της πίστας του αεροδρομίου και της συνοικίας Μπιρέρ λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Γκόμα με προορισμό την Κινσάσα, μετέφερε έως και 70 επιβάτες. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αποστολής του ΟΗΕ στο Κονγκό Κεμάλ Σαΐκι, “είναι ένα αεροσκάφος της εταιρείας Hewa Bora με 60 ως 70 επιβάτες”, προσθέτοντας ότι το αεροσκάφος δείχνει να συνετρίβη σε περιοχή με επιχειρήσεις ή κατοικίες.

Σύμφωνα με τη λίστα της Hewa Bora που είχε δοθεί στην υπηρεσία αεροπορικής ασφάλειας στο αεροδρόμιο της Γκόμα, τουλάχιστον 100 είναι οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος DC9 της εταιρείας. Ωστόσο μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει τον αριθμό των επιβατών και των μελών του πληρώματος και δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί της.

Πολλά άτομα έχουν καταφέρει να βγουν από το αεροσκάφος, αλλά δεκάδες επιβάτες παραμένουν παγιδευμένοι, δήλωσε ο Ταχίρου Ντιάο, εκπρόσωπος της Αποστολής του ΟΗΕ στη ΛΔ Κονγκό, προσθέτοντας ότι ομάδες πυροσβεστών της Αποστολής έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *