TV & Αφιερώματαvideonews

Αφιέρωμα στον Ευγένιο Τριβιζά και στην Φρουτοπία

[tubepress_gagarin205 mode='tag', tagValue='froutopia']

Με αφορμή το νέο “οικολογικό” παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά,”Ένα δέντρο, μια φορά”, 25 χρόνια μετά τη Φρουτοπία αποφασίσαμε να τη θυμηθούμε ξανά η να την γνωρίσουμε σε αυτούς που δεν την είδαν.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε νομικά και οικονομικά και είναι καθηγητής εγκληματολογίας στην Αγγλία. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Reading, όπου διατελεί Ομότιμος Καθηγητής, και σε άλλα πανεπιστήμια. Είναι γνωστός ως συγγραφέας βιβλιών για παιδιά από τεσσάρων χρονών και πάνω. Όλα του τα έργα τα χαρακτηρίζει πρωτοτυπία και μεγάλη φαντασία.
Έχει γράψει γύρω στα 150 βιβλία που είναι: μυθιστορήματα, παραμύθια, θεατρικά έργα, αλφαβητάρια, διηγήματα, κόμικς, εκπαιδευτικά βιβλία και έχει συνεργαστεί με παιδικά περιοδικά. Από τα πιο γνωστά του έργα είναι η Φρουτοπία και το Νησί των πυροτεχνημάτων.
Η εταιρεία Coca Cola προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τον όρο Φρουτοπία, χωρίς τη συγκατάθεση του συγγραφέα. Η εταιρεία ονόμασε ένα ποτό, με γεύση φρούτων, “FRUITOPIA” και ήδη είχε αρχίσει την παραγωγή του προιόντος, μέχρι που οδηγήθηκε στα δικαστήρια από τον Τριβιζά. Η προσφυγή στη δικαιοσύνη δικαίωσε το συγγραφέα και έτσι, η Coca Cola δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την ονομασία Φρουτοπία.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=es7J4D30NW0[/youtube]

The Boy And The Tree” is a 30 minute Christmas Special film produced by Greek National TV (ERT) and Time Lapse Pictures. It is based on a story of the reknown writer Eugene Trivizas. Directed by Panagiotis Rappas. Music by Dimitris Papadimitriou. Voices by Dionysis Savvopoulos, Danai Skiadi, Maria Naupliotou, Thodoris Atheridis, Paulos Kontogiannidis, Mixalis Mitrousis, Dimitris Piatas, Takis Tzamarias, Paulos Xaikalis.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *