ΑθλητικάΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

UEFA:Ο Ολυμπιακός νίκησε με 5-0 την Νόρντζελαντ Δανίας

Με απολογισμό δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ο Ολυμπιακός σφράγισε το «εισιτήριο» για τους ομίλους του Κυπέλλου UEFA. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν απόψε τη Νόρντζελαντ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με 5-0, στον αγώνα ρεβάνς για τον Α΄ γύρο της διοργάνωσης, και, σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου αγώνα στη Δανία, προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Τοροσίδης (11΄), Ντιόγκο (30΄, 43΄) και Κοβάτσεβιτς (72΄, 80΄).
Η ομάδα από τη Δανία αγωνιζόταν από το 58΄ με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Νταλ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι Πειραιώτες ήταν το θεωρητικό φαβορί στο συγκεκριμένο ζευγάρι, ωστόσο ευτύχησαν να βρουν νωρίς το δρόμο προς τα δίχτυα της Νόρντζελαντ και να μετατρέψουν σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της συνάντησης. Στο 11΄ ο Λέτο έγινε αποδέκτης της μπάλας από την κεφαλιά-πάσα του Ντιόγκο κι έκανε μια προσπάθεια από αριστερά και στη συνέχεια την παράλληλη πάσα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Τοροσίδης βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στην πορεία της μπάλας και δεν δυσκολεύθηκε να βάλει τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ (1-0). Οι Δανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, εκμεταλλευόμενοι τα κενά της «ερυθρόλευκης» άμυνας, και στο 14΄ είχαν δοκάρι με τον Λούντμπεργκ (πήρε την κεφαλιά από το κόρνερ του Μπερνιέ), ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Ρίχτερ έφυγε άουτ. Στο 29΄ ο Μπελούτσι επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Χάνσεν, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ, ωστόσο στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Γκαλίτσιος έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Ντιόγκο έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα της Νόρντζελαντ (2-0). Στο 32΄ ο Μπελούτσι είχε την ευκαιρία να ανεβάσει το δείκτη του σκορ, ωστόσο «νικήθηκε» στο τετ-α-τετ από τον Χάνσεν. Στο 43΄, πάντως, ο Αργεντινός έκανε την προσπάθεια από δεξιά και έβγαλε την πάσα για τον Ντιόγκο, ο οποίος «έγραψε» από κοντά το 3-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ωστόσο ο Ολυμπιακός ευτύχησε να σημειώσει κι άλλα γκολ. Ο Λέτο εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Κοβάτσεβιτς με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χάνσεν, για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ σε 4-0. Ο Σέρβος διαμόρφωσε στο 80΄ το τελικό σκορ, αφού έγινε αποδέκτης της μπάλας από τη συρτή σέντρα του Λέτο από αριστερά. Στο 86΄ σημειώθηκε η τελευταία καλή στιγμή του Ολυμπιακού, αφού το σουτ του Μενδρινού έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Χάνσεν.

Διαιτητής: Ιγκόρ Εγκόροφ (Ρωσία)

Κόκκινη: Νταλ (58΄, 2η κίτρινη)

Κίτρινες: Λέτο – Νταλ, Κάρλσεν, Ρίχτερ

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Ντομί, Γκαλίτσιος, Ζεβλάκοφ, Αντζας (73΄ Τζόρτζεβιτς), Τοροσίδης, Μενδρινός, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Λέτο, Μπελούτσι (66΄ Όσκαρ), Ντιόγκο (59΄ Κοβάτσεβιτς).

ΝΟΡΝΤΖΕΛΑΝΤ (Μόρτεν Βίγκχορστ): Χάνσεν, Κιμπέμπε, Κίλντεντοφτ, Λούντμπεργκ, Σιμόν Ρίχτερ, Κάρλσεν (67΄ Κρίστενσεν), Μπερνιέ, Στορμ, Νταλ, Τζόναθαν Ρίχτερ (83΄ Κάγκαρα), Πέντερσεν (63΄ Φετάι).

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *