ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Windows 8 Explorer με ribbon για λιγότερα clicks

Η Microsoft κινείται σε σωστό δρόμο μιας και απ’ό,τι φαίνεται θέλει να απλοποιήσει τις εργασίες και το γενικά το usability των Windows 8 δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να κάνει περισσότερα πράγματα με λιγότερα clicks.

Βέβαια υπάρχει και για μερικούς η αντίληψη πως η Microsoft “δυσκολεύει” τη χρηστικότητα των Windows μπλέκοντας πολλά κουμπιά και βελάκια εκεί που δεν χρειάζονται.

Κι όμως, προσωπικά πιστεύω πως όσο περισσότερες επιλογές έχεις τριγύρω σου και όσο περισσότερα εργαλεία τόσο το καλύτερο να τελειώνεις τις δουλειές σου πιό γρήγορα.

Ωραίο το minimal αλλα τί να το κάνεις όταν χρειάζεται να κάνεις περισσότερες κινήσεις για να κάνεις μία εργασία;

Στην Microsoft λοιπόν φαίνεται πως της άρεσε η ιδέα του ribbon του Office 2007 και άνω και έτσι θα δούμε την ίδια μπάρα εργασιών και στα νέα Windows. Όπως λένε και οι μηχανικοί της εταιρίας απο του Redmond οι μελέτες τους έδειξαν πως ο κόσμος τελικά θέλει περισσότερα κουμπιά ωστε όλα να γίνονται με ένα κλίκ λιγότερο και έτσι το 2012 θα μπορούμε να φτιάξουμε ένα νέο φάκελο, να κάνουμε copy paste, να ανοίξουμε ένα αρχείο, να το κάνουμε move, να κάνουμε Select All και πολλές άλλες εργασίες με ένα μόνο κλίκ. Δείτε παρακάτω το βίντεο που ακολουθεί.

Σας αρέσει το νέο Ribbon UI των Windows 8;

[Dailyfix.gr @ apn]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jcML7uIuuF0[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *