ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εικονική πραγματικότητα από την Sony και το PS4 με το Project Morpheus

projectmorpheusclose

Η Sony αποκάλυψε χτες στο Game Developers Conference 2014 και στο επίσημο blog της, το πρωτότυπο σχέδιο του Project Morpheus. Πρόκειται για ένα συσκευή headset εικονικής πραγματικότητας που προορίζεται για το PS4.

Αν και το Project Morpheus είναι ακόμα σε φάση ανάπτυξης, έχουν ανακοινωθεί τα χαρακτηριστικά του prototype μοντέλου. Συγκεκριμένα διαθέτει οθόνη ανάλυσης 1080p και προσφέρει οπτικό πεδίο 90 μοιρών. Η κίνηση του κεφαλιού εντοπίζεται τόσο από accelerometers και gyroscopes που είναι τοποθετημένα στην συσκευή, όσο και από την Playstation Camera που είναι απαραίτητη. To headset, επίσης, επιτρέπει στον χρήστη να φορά τα γυαλιά του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ακόμη, όσο αφορά τον ήχο, χρησιμοποιείται μία νέα τεχνολογία στερεοσκοπικού ήχου που έχει αναπτυχθεί από την Sony. Προς το παρόν η συσκευή συνδέεται με την κονσόλα ενσύρματα με ένα καλώδιο 5 μέτρων. Τέλος, το Project Morpheus είναι συμβατό με τα DUALSHOCK 4 Wireless Controller και Playstation Move.

Σύμφωνα με τον Shuhei Yoshida, πρόεδρο της Sony Computer Entertainment, η εταιρία εργαζόταν σε θέματα σχετικά με το Virtual Reality για περισσότερο από 3 χρόνια. Ειδικά ανέφερε πως αντεμετωπίζουν την εικονική πραγματικότητα περισσότερο ως μέσο και όχι ως περιφερειακό της κονσόλας.

Όπως φαίνεται και από το πλήθος VR συσκευών που βρίσκονται σε ανάπτυξη, με το Oculus Rift να πρωτοστατεί, το ενδιαφέρον της βιομηχανίας gaming έχει στραφεί στην εικονική πραγματικότητα. Αναμένουμε με αγωνία..

Βρείτε το επίσημο blog post εδώ.

[Σε συνεργασία με το DAILYFIX]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *