Συναυλίες (Live)

WOVEN HAND [16 HORSEPOWER] στην Αθήνα για μία και μοναδική εμφάνιση

David Eugene Edwards' WOVEN HAND …έρχονται οι WOVEN HAND [16 HORSEPOWER]! ο DAVID EUGENE EDWARDS και το συγκρότημά του στην Αθήνα για μία και μοναδική εμφάνιση την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ .
Mία από τις σημαντικότερες αλλά και πιο αινιγματικές προσωπικότητες του σύγχρονου Rock’n’Roll, έρχεται για ένα και μοναδικό live με το εκπληκτικό συγκρότημά του!

 

μία από τις σημαντικότερες αλλά και πιο αινιγματικές προσωπικότητες του σύγχρονου Rock’n’Roll, έρχεται για ένα και μοναδικό live με το εκπληκτικό συγκρότημά του!

David Eugene Edwards’ super band live in Athens:

WOVEN HAND

[Colorado, USA]

(16 HORSEPOWER)

Ηλεκτρικές ιστορίες υψηλού μελοδραματικού βεληνεκούς με την υπογραφή του David Eugene Edwards…
Με τους 16 Horsepower βούτηξε βαθιά στα άδυτα της Alternative Country κάνοντας ακόμα και τον Gordon Gano των Violent Femmes να υποκλιθεί -όσοι είχαν την τύχη να τους απολαύσουν τότε στο Ρόδον γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται..
Με τους Woven Hand πάει το πράγμα ακόμα πιο μακριά,
χαράσσοντας ανάγλυφες εξομολογήσεις πάνω στα άλμπουμ τους…
Με εξαιρετική δισκογραφία στο ενεργητικό τους…
Με το καινούριο Mosaic να παίζει κρυφτούλι με την μελαγχολία των Califone και των Savage Republic αποτείνοντας φόρο τιμής σε έναν σκοτεινής ομορφιάς λυρισμό που σε κάνει να ανατριχιάζεις…

opening act:

COSTAS STERGIOU full band

(τους θαυμάσαμε όλοι όταν “άνοιξαν” την εμφάνιση του Jason Molina φέτος το χειμώνα)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007

[DOORS OPEN @ 21:30]

@ AN CLUB

(ΣΟΛΩΜΟΥ 13-15, ΕΞΑΡΧΕΙΑ)

ΕΙΣΟΔΟΣ:
30 ΕΥΡΩ (προπώληση)
35 ΕΥΡΩ (ταμείο)

αυστηρά περιορισμένα, αριθμημένα εισιτήρια

η προπώληση ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα:
Metropolis (καταστήματα Πανεπιστημίου / Χαλανδρίου)
Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός Στοάς, τηλ.: 210-36 08 366)
Vinyl Microstore (Διδότου 34, Κέντρο Αθήνας, τηλ.: 210-36 14 544)
Rock & Roll Circus (Σίνα 21, Κέντρο Αθήνας, τηλ.: 210-36 20 144)

υποστήριξη:

Pop+Rock, Think Positive, Soundpark, Enjoy, Mixtape

WOVEN HAND ΕΡΓΑ & ΗΜΕΡΕΣ

Ο αινιγματικός ηγέτης των 16 Horsepower, David Eugene Edwards σχημάτισε τους Woven Hand το 2001 κι ενώ οι 16H βρίσκονταν ήδη στο απόγειο της δόξας τους.

Εννέα χρόνια μετά την ίδρυση των 16H (το 1992 στο Ντένβερ του Κολοράντο των ΗΠΑ) και ήδη με τρία αριστουργηματικά άλμπουμ στο ενεργητικό τους (Sackcloth ‘n’ Ashes το 1996 με τον Gordon Gano των Violent Femmes σε πρώτο πλάνο, Low Estate με τον John Parish, στενό συνεργάτη της P J Harvey το 1998, Secret South το 2000) ο Edwards προχώρησε στη δημιουργία της διάδοχης κατάστασης, ενός δεύτερου προσωπικού εκφραστικού οχήματος το οποίο θα ωθούσαν οι ίδιες κινητήριες δυνάμεις που ανάδειξαν τους 16 Horsepower σε ένα από τα πιο σπουδαία alternative συγκροτήματα των τελευταίων 15 ετών. Οι Woven Hand είναι οι διάδοχοι των 16H και τρέφονται με τις ίδιες εμμονές του ανθρώπου που τους δημιούργησε: θρησκευτικές αναζητήσεις στην εξαιρετική στιχουργική του, μεταλλαγμένο gospel, πεντάμορφη folk, αφοπλιστικής γοητείας country rock, post rock σκοτεινές μελωδίες που συναρπάζουν και θεατρικό ταπεραμέντο ισάξιο σχεδόν του Nick Cave στη βάση των συνθέσεων.

Το φερώνυμο ντεμπούτο τους ήρθε το 2002 αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές. Το δεύτερο Blush Music (2003) βασιζόταν σε (αναδομημένο) υλικό του προηγούμενου υπό μία νέα οπτική στο πλαίσιο της οποίας ιντερλούδια έρχονταν να σε αποπλανήσουν ταξιδεύοντας σε στο βασίλειο της φιλμικής μουσικής -οι κριτικοί το αποθέωσαν. Το μεγαλείο του συνθέτη Edwards δεν έχει τελειωμό και φιλοδωρεί το εκστασιασμένο κοινό του με ακόμα δύο εκπληκτικά άλμπουμ: Consider The Birds το 2004, Mosaic μόλις πριν λίγους μήνες όπου το φάντασμα του Ennio Morricone υποκλίνεται στην φαντασμαγορική μελαγχολία των έκπτωτων αγγέλων της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ…

Όσοι είχαν την τύχη να απολαύσουν τον David Eugene Edwards στη μία και μοναδική φορά που πραγματοποίησε συναυλία επί ελληνικού εδάφους με τους 16 Horsepower προ δεκαετίας, έχουν ήδη εντρυφήσει στην όλη υπόθεση και γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί στην σκηνή του ΑΝ Club την Παρασκευή 1 Ιουνίου…

Οι υπόλοιποι, καθώς και όσοι -που είναι και οι αισθητά περισσότεροι- όλα αυτά τα χρόνια αναρωτιόνταν πως συνέβη κι έχασαν εκείνη την συναυλία στο Ρόδον και πώς ακόμα θα έκαναν τα πάντα προκειμένου να τον ξαναδούν επί σκηνής περιστοιχισμένο από την συμμορία του, ας χαλαρώσουν -οι Θεοί του Edwards εισάκουσαν τις προσευχές σας (η έννοια του Woven Hand απορρέει από αυτήν ακριβώς την στάση των χεριών την ώρα της προσευχής)- κι ας ετοιμαστούν από τώρα για τη μία και μοναδική βραδιά της 1ης του Ιούνη, η οποία, φευ, στέκεται υπεράνω των όποιων εκτιμήσεων και προγνωστικών…

Ας είμαστε απλά όλοι εκεί, δε θα είναι τίποτα λιγότερο από μια ιεροτελεστία ήχων στην ανατολή του φετινού καλοκαιριού…

WOVEN HAND ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ


Woven Hand – GRCD 553 – Glitterhouse Records 2002 (Germany), Fargo Records (France); SF009 – Soundsfamilyre 2003 (USA)


Blush Music – GRCD 574 – Glitterhouse Records 2002 (Germany), SF011 – Soundsfamilyre 2003 (USA); FA20324 – Fargo 2003 (France)


Blush – Woven Hand/Ultima Vez – GRCD 577 – Glitterhouse Records 2003 (Germany) (mail-order only)


Consider The Birds – GRCD 612 – Glitterhouse Records 2004 (Germany), SF 14 – Soundsfamilyre 2004 – CD (USA), BTV 062 – Burnt Toast Vinyl 2004 – LP (USA)


Mosaic – GRCD 648 – Glitterhouse Records 2006 (Germany), SF xx – Soundsfamilyre 2006 (USA)


Puur – Woven Hand/Ultima Vez – GRCD 657 – Glitterhouse Records 2006 (Germany) (mail-order only)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *