Αθλητικά

Ξάνθη-ΑΕΚ 3-4 (videos)

Η ΑΕΚ ήταν πιο ουσιαστική, καταστρατήγησε… τον στρατηγό άνεμο που φυσούσε δυνατά στην Ξάνθη και παρότι βρέθηκε να χάνει από την τοπική ομάδα, πέτυχε την 2η φετινή της νίκη, με σκορ 4-3. Δικαιώθηκε για τις επιλογές του ο Μανόλο Χιμένεθ, αλλά η άμυνα… έμπαζε (και γι` αυτό δεν ευθύνεται ο αέρας)! Η Ξάνθη παραμένει η μοναδική ομάδα χωρίς βαθμό μετά από τις πρώτες 3 αγωνιστικές.

[tubepress_gagarin205 mode=’tag’, tagValue=’ξανθη αεκ’ resultsPerPage=”8″ hqThumbs=”true”]

O Μανόλο Χιμένεθ εξέπληξε αφενός με την απόφασή του να αφήσει στον πάγκο τους Χοσέ Κάρλος – Γκούντιονσεν – Λεονάρντο και αφετέρου με τη χρησιμοποίηση 3 αμυντικών χαφ (Βάργκας, Γκέντσογλου, Μάκο) και τον Γκερέιρο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τους Λυμπερόπουλο – Μπέλεκ.

Ο “στρατηγός άνεμος”
Παρότι ο “στρατηγός άνεμος” συνήθως ευθύνεται μόνο για… πυρκαγιές (και μόνο στην Ελλάδα), δυσκόλεψε πολύ τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και κυρίως αυτών της Ξάνθης, που τον είχαν κόντρα. Κι αν οι ακρίτες μπορούν να τον επικαλεστούν στα δύο γκολ που δέχθηκαν, ο Αραμπατζής δεν θα μπορούσε να το κάνει ούτε με… κόντρα ήλιο.

Γκολάρα ο Βάργκας
Η Ξάνθη προηγήθηκε στο 13` με εκτέλεση φάουλ του Μαρσελίνιο, που αιφνιδίασε άπαντες, ακόμα και τον αέρα… Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στην ΑΕΚ. Αφού στο 19` ο Μανωλάς κόντεψε να στείλει τη μπάλα στη… Χρυσούπολη από το σημείο του πέναλτι, ο Βάργκας με εκπληκτικό γυριστό ισοφάρισε σε 1-1 και λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Λυμπερόπουλος, με το πιο εύκολο γκολ στην καριέρα του, έβαζε την Ενωση σε θέση οδηγού.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=105837#ixzz1Yc5PA1lu

Με ανατροπή η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από τα Πηγάδια επικρατώντας 4-3 της Ξάνθης. Η Ένωση ήταν καλύτερη στα σημεία και δίκαια έφθασε στη νίκη με τέρματα των Βάργκας, Λυμπερόπουλου, Γκούντγιονσεν και Κλωναρίδη. Ο Ισλανδός σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα καθώς δεν ξεκίνησε το ματς, ενώ ο νεαρός Κλωναρίδης πέτυχε το πρώτο γκολ στην καριέρα του με την ΑΕΚ.

 

Η Ξάνθη, παρότι για ένα ακόμα παιχνίδι έδειξε καλό αγωνιστικό πρόσωπο, έμεινε με τις εντυπώσεις και την δικαιολογία ότι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος έχει αντιμετωπίσει τους ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Ο Μαρσελίνιο μετά το γκολ κατά του Ολυμπιακού σκόραρε και εναντίον της ΑΕΚ…[http://www.sport24.gr]

Η καλύτερη εμφάνιση μεγάλης ομάδας έως τώρα στο ελληνικό πρωτάθλημα έγινε από την ΑΕΚ και μάλιστα στην έδρα μίας ομάδας που στα δύο πρώτα της παιχνίδια σε Τούμπα με ΠΑΟΚ και Καραϊσκάκη με Ολυμπιακό έδειχνε εξαιρετική!
Η Ένωση άλωσε την Ξάνθη, λοιπόν, με το “Αγγλικό” 3-4! Το σκορ δεν δείχνει την πραγματική διάσταση του παιχνιδιού. Τα γκολ που δέχθηκε η Ένωση ήταν από ατομικά λάθη των παικτών της και σε στιγμές… χαλάρωσης.

Η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη, έχοντας συνολικά 12 τελικές προσπάθειες, 4 γκολ και φυσικά με τον Μανόλο Χιμένεθ να δικαιώνεται απόλυτα παίρνοντας την απόφαση να αλλάξει το σύστημα σε 4-4-2 με ρόμβο (στο γήπεδο φαινόταν και ως 4-3-1-2) με τον Βάργκας να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι και να δίνει το έναυσμα στην Ένωση να γυρίσει το ματς, από το ημίχρονο, με το υπέροχο γκολ που σημείωσε, έπειτα από το τέρμα του Μαρσελίνιο.

Εξέπληξε, λοιπόν, ο Χιμένεθ με την ενδεκάδα. Δεν είναι και λίγο να αφήνεις στον πάγκο τους Γκουντγιόνσεν, Κάρλος και Λεονάρντο, ρίχνοντας από την αρχή στη μάχη τον Γκερέιρο ο οποίος έως τώρα ήταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Από την εικόνα του πρώτου μέρους ο Ισπανός δικαιώθηκε. Και δικαιώθηκε απόλυτα διότι άλλαξε και το σύστημα σε 4-4-2 παίζοντας με «ρόμβο» στο κέντρο…[http://www.aek365.gr]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *