Αθλητικά

Νέα ήττα της ΑΕΚ, 1-0 από την Ξάνθη

poi_xanthiΔεν μπόρεσε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από τα Πηγάδια η ΑΕΚ όπου γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Ξάνθη στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Μάουρο Ποϊ στο 21′.

Στο 15′ έγινε η πρώτη μεγάλη φάση του ματς για λογαριασμό της ΑΕΚ. Από σέντρα του Γεωργέα ο Μαντούκα απέτυχε να στείλει τη μπάλα προς τα δίχτυα και ο Μπλάνκο με νέα σέντρα την έφερε στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Χέρσι με σουτ παραβίασε την εστία του Γκσπούρνινγκ. Ο διαιτητής Κάκος, όμως, πήρε “επάνω του” τη φάση και ακύρωσε το γκολ, ισχυριζόμενος ότι ο Αιθίοπας αμυντικός έκανε κοντρόλ με το χέρι πριν το τελικό σουτ.

Παρόμοια φάση έγινε 6 λεπτά αργότερα, αυτή την φορά για τη Ξάνθη, μόνο που το τέρμα που πέτυχε ο Ποϊ από το κόρνερ του Λουτσιάνο και τη λάθος εκτίμηση της μπάλας από τον Σάχα μέτρησε κανονικά (1-0). Οι “κιτρινόμαυροι” διαμαρτυρήθηκαν έντονα για χέρι του Αργεντινού, αλλά ούτε από την τηλεόραση φάνηκε ξεκάθαρα εάν είχαν δίκιο, όπως και με την φάση του Χέρσι.

Στο 37′ ο διαιτητής Κάκος με την υπόδειξη του βοηθού ακύρωσε δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, αλλά αυτή την φορά φαίνεται να είχε δίκιο, μιας και ο Χέρσι ήταν πιο μπροστά από τους αμυντικούς της Ξάνθης, πριν πασάρει στον Μπλάνκο και ο Αργεντινός στείλει την μπάλα στην άδεια εστία.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και στο 48′ ο Σκόκο μπήκε από δεξιά, αλλά δεν κατάφερε να βγάλει καλή μπαλιά προς τον Μπλάνκο, ο οποίος ήταν έτοιμος να σκοράρει. Μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει το 2-0 έχασε η Ξάνθη στο 59′, όταν μετά από σέντρα ακριβείας του Λουτσιάνο ο Φλίσκας απέτυχε να σκοράρει από πολύ κοντά. Νέα σημαντική στιγμή για τους γηπεδούχους στο 68′ με πρωταγωνιστή τον Ποϊ, το σουτ του οποίου από πλάγια δεξιά απέκρουσε προσωρινά ο Σάχα και στη συνέχεια η μπάλα κτύπησε στο αριστερό δοκάρι.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ΑΕΚ χάθηκε στο 71′, με τον Μπλάνκο να μην μπορεί να σκοράρει από το ύψος του πέναλτι, καθώς την κεφαλιά που έπιασε μπλόκαρε άνετα ο Γκσπούρνινγκ. Στο 82΄’ ο Αραούχο έσωσε την ΑΕΚ σε πλασέ του Φλίσκα στην άδεια εστία. Στο 90′ ο Γκσπούρνινγκ απέκρουσε εκπληκτικά το βολέ του Μπλάνκο μέσα από την περιοχή.

Κίτρινες: Κιντάνα, Βάλλας – Μπλάνκο

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Ξάνθη (Γιάννης Ματζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου (75΄ Βακουφτσής), Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Φλίσκας (84΄ Ριζογιάννης), Στρμπα, Κιντάνα, Ποϊ, Βασιλακάκης, Λουτσιάνο (61΄ Ταϊντέρ)

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Χέρσι (59΄ Λεονάρντο), Μαϊστόροβιτς, Μαντούκα, Γιάχιτς (86΄ Ιορντάκε), Γκερέιρο (64΄ Ταχτσίδης), Μπλάνκο, Γεωργέας, Σκόκο, Αρτσε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *