Αθλητικά

Νικηφόρα πέρασε και από την Ξάνθη ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός

Νικηφόρα πέρασε και από την Ξάνθη ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός κερδίζοντας την ακριτική ομάδα με 2-1 στην 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα.

Ο άνθρωπος που χάρισε την 6η εκτός έδρας νίκη στο “τριφύλλι” ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ των “πρασίνων” στο 24′ και το 88′. Για τους ακρίτες μείωσε στο 89′ ο Σουάνης. Στο 3′ από ασίστ του Ζιλμπέρτο ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή, αλλά έκανε κακό υπολογισμό και η πάσα που προσπάθησε να κάνει στον Κατσουράνη ήταν κακή, ενώ στο 11′ από μπαλιά του Καραγκούνη βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Γκσπούρνινγκ και τη στιγμή που πήγε να πλασάρει έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Βάλλα. Οι “πράσινοι” διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι, αλλά ο Κάκος έδειξε άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Ξάνβη απείλησε για πρώτη φορά. Ο Ελινγκτον εκμεταλλεύτηκε τη λάθος συνεννόηση ανάμεσα σε Μπιάρσμιρ και Τζόρβα, βρέθηκε μόνος του πλάγια δεξιά και πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 22′ ο Παναθηναϊκός “άγγιξε” το γκολ, όταν ο Σισέ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και πλάγια αριστερά έπιασε το σουτ, η μπάλα βρήκε λίγο στον Παπαδημητρίου και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.

Ο Σισέ όμως, “κτύπησε” για 14η φορά στο πρωτάθλημα στο 26′. Από μπαλιά του Κατσουράνη και αποτυχημένη προσπάθεια του Βάλλα να απομακρύνει τη μπάλα, ο Σισέ βρέθηκε απέναντι από τον Γκσπούρνινγκ κι εκεί δεν είχε κανένα πρόβλημα με δυνατό σουτ να πετύχει το 0-1. Στο 28΄ το μακρινό σουτ του Κατσουράνη βρήκε το πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού κι έφυγε άουτ.

Η καλύτερη ευκαιρία της Ξάνθης στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 34′ με τον Μαρσέλο στο ημικύκλιο της περιοχής να πιάνει το σουτ και τον Τζόρβα να μπλοκάρει στο κέντρο της εστίας του.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9aWAmduPgas[/youtube]

Περισσότερα γκολ και φάσεις στο αφιέρωμα με βίντεος του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε τελείως στο δεύτερο μέρος, δίνοντας τη δυνατότητα στην ακριτική ομάδα να πάρει τα ηνία του ματς και στο 64′ να φτάσει κοντά στην ισοφάριση. Μετά τη σέντρα του Παπαδημητρίου από δεξιά και την άστοχη έξοδο του Τζόρβα, ο Πόι δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά στην άδεια εστία. Σε μία ξαφνική του αντεπίθεση στο 76′ ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Γκσπούρνινγκ έδειξε την κλάση του στην καρφωτή κεφαλιά του Σισέ. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Καραγκούνης έβγαλε τη σέντρα στην “καρδιά” της άμυνας της Ξάνθη και με προβολή ο Καντέ έστειλε τη μπάλα στη ρίζα της αριστερής δοκού.

Στο 81′ μετά το σουτ του Τζάγκι η μπάλα βρήκε το πόδι του Βύντρα και στη συνέχεια το δεξί δοκάρι του Τζόρβα (κόρνερ). Νέα καλή στιγμή για τη Ξάνθη στο 85′ με το σουτ του Ελινγκτον από το ύψος της περιοχής να στέλνει τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Από εξαιρετική ασίστ του Νίνη στο 88′, ο Σισέ πέρασε τον Γκσπούρνινγκ και σε άδεια εστία “έγραψε” το 0-2. Το ματς, όμως, δεν είχε τελειώσει, καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σουάνης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια δύο αμυντικών του Παναθηναϊκού και με πλασέ μείωσε σε 1-2, αποτέλεσμα που δεν άλλαξε στο υπόλοιπο του αγώνα.
Κίτρινες: Μαρσέλο, Παπαδημητρίου, Φλίσκας, Βάλλας – Λέτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος
Διαιτητής: Α. Κάκος (Κέρκυρας)
Ξάνθη (Γ. Ματζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Φλίσκας (82΄ Βασιλακάκης), Κωστούλας, Τζάγκι, Μαρσέλο (71΄ Σουάνης), Στρμπα, Ελινγκτον, Βάλλας, Πόι, Λουτσιάνο (64΄ Φαμπιανέσι)
Παναθηναϊκός (Ν. Νιόπλιας): Τζόρβας, Μπιάρσμιρ, Βύντρα, Καντέ, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Καραγκούνης (86΄ Τζιόλης), Λέτο (77΄ Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης (74΄ Νίνης), Σισέ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *