Επικαιρότητα

Νέες καταθέσεις για την υπόθεση Ζαχόπουλου

Στο προσκήνιο παραμένει η υπόθεση Ζαχόπουλου, τόσο στο δικαστικό, όσο και στο πολιτικό επίπεδο. Συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την κατάθεση της, η πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Διαχειριστικών Ελέγχων του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία απομακρύνθηκε από τον Χρήστο Ζαχόπουλο λόγω της μεταξύ τους διαφωνίας, που αφορούσε συμβάσεις. Σήμερα έχουν επίσης κληθεί να καταθέσουν ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος και ο διευθυντής της εφημερίδας “Αυριανή” Γιώργος Τσιρογιάννης. Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής αποδέχθηκε τα αιτήματα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να καταθέσουν στην Επιτροπή οι Υπουργοί Πολιτισμού, από το 1996 μέχρι σήμερα, πλην του Κώστα Καραμανλή που είχε εκχωρήσει τις αρμοδιότητές του. Εξάλλου επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για την δριμεία κριτική που άσκησε κατά δικαστικών λειτουργών, εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις Παπανδρέου, και τις απέδωσε σε έλλειψη επιχειρημάτων και σε απόπειρα κάλυψης των εσωτερικών προβλημάτων του ΠΑΣΟΚ.

Προσβλητικές, απαράδεκτες και αόριστες, χαρακτήρισε και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τις καταγγελίες Παπανδρέου, περί εγκάθετων δικαστικών που ενεργούν κατ’ εντολήν της Κυβέρνησης.

Κινδυνεύει να διαταραχτεί το κλίμα ηρεμίας για τους δικαστικούς που κυρίως ασχολούνται με την υπόθεση Ζαχαρόπουλου γι’ αυτό και κάναμε την παρέμβαση μας, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος της Ένωσης Σωτήρης Μπάγιας. “Το ΠΑΣΟΚ σέβεται τη Δικαιοσύνη, αλλά καυτηριάζει τις παρεμβάσεις σε υποθέσεις με πολιτική χροιά”, σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να σταματήσει τις φαιδρότητες περί δημοσιογραφικού απορρήτου του Γιάννη Ανδριανού “Οι δημοσιογράφοι, ως πολιτικοί αξιωματούχοι, δεν νομιμοποιούνται να επικαλούνται το δημοσιογραφικό απόρρητο”, επισημαίνει το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.

Πηγή: http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *