Επικαιρότητα

Άκυροι οι τίτλοι ιδιοκτησίας της Μονής Βατοπεδίου λέει ο εισαγγελέας

 

Με παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά ανασύρεται από το αρχείο η υπόθεση για τις εκτάσεις της Μονής Βατοπεδίου που αντάλλαξε με το Ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με τον κ Σανιδά οι τίτλοι της Μονής είναι άκυροι και διάτρητοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία. 

 

Ήδη ανατέθηκε στους εισαγγελείς εφετών Ηλία Κολιούση και Ελένη Σωτηροπούλου ο φάκελος της υπόθεσης προκειμένου να εξακριβωθεί εάν έχουν διαπραχθεί εγκλήματα και ιδιαίτερα αυτό της κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Δημοσίου, κυρίως από τα μέλη του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας, οκτώ μελών του Δ’ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τεσσάρων ορκωτών εκτιμητών όπως και κάθε άλλου συμμετόχου υπό οποιαδήποτε ιδιότητα και αν έχει. 

 

Οι παραχωρήσεις αφορούν εκτάσεις στη λίμνη Βιστωνίδα (ή Μπορού) και την όχθη της, τις δυο νησίδες Αγίου Νικολάου και Παναγίας Παντανάσσης στη λίμνη Μπορού των νομών Ξάνθης και Ροδόπης και την ανταλλαγή εκτάσεων με τα Ολυμπιακά Ακίνητα.

 

Σύμφωνα με την παραγγελία, τα πρόσωπα, για τα οποία ζητείται η έρευνα, αναγνώρισαν κυριότητα εκτάσεων στη Μονή Βατοπεδίου, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, γνωμοδότησαν παραπλανώντας τους συναρμόδιους υπουργούς ότι μπορούσαν να ανταλλάξουν εκτάσεις του Δημοσίου με άλλες της Μονής και υπεκτίμησαν ακίνητα που παραχωρήθηκαν ή αντηλλάγησαν με τη Μονή, ενώ αντίθετα υπερεκτίμησαν ακίνητα που έλαβε η Μονή, με αποτέλεσμα η τελευταία να ωφελήθηκε λαμβάνοντας μεγαλυτέρων εκτάσεων ακίνητα. 

 

Η παραγγελία του Εισαγγελέα χαρακτηρίζει παραπλανηθέντες τους εκάστοτε Υπουργούς από τις σχετικές γνωμοδοτήσεις, αλλά και την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου που αποδέχθηκε τις συγκεκριμένες γνωμοδοτήσεις.

 

Ερωτηθείς ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, για τις τελευταίες εξελίξεις, στο θέμα της Μονής Βατοπεδίου, δήλωσε: 

“Ο κ. Καραμανλής εμφανίστηκε στην Θεσσαλονίκη, ως συνήγορος υπεράσπισης του κ. Βουλγαράκη και της οικογένειας Πελέκη. 

Τώρα, μετά από την απόφαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για έρευνα σε βάθος, για τα έργα της Μονής Βατοπεδίου, ο κ. Καραμανλής είναι σαφώς έκθετος”.

 

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *