Επικαιρότητα

Άρχισε η μεγάλη Πασχαλινή έξοδος

Θέσεις στο σημείο εκκίνησης για διακοπές μακριά από το κλεινόν άστυ λαμβάνουν χιλιάδες εκδρομείς. Αυξημένη είναι, από το πρωί της Μ. Πέμπτης η κίνηση στα δυο εθνικά δίκτυα και την Αττική Οδό, αλλά και στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου περιμετρικά του λιμανιού του Πειραιά. Τα δρομολόγια πλοίων, τρένων, λεωφορείων και αεροπλάνων παρουσιάζουν μεγάλη πληρότητα.

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, αναμένεται να αποπλεύσουν 32 πλοία από Πειραιά, 17 από Ραφήνα, 62 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Έκτακτες πτήσεις έχει προγραμματίσει η Ολυμπιακή και η Aegean. Όσοι πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τα αυτοκίνητα τους θα πρέπει να συμμορφώνονται με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να γνωρίζουν ότι ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος τους. Μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή θα πέφτει η θερμοκρασία και θα πέσουν χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.


Χαλάει ο καιρός

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη και μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένονται τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή θα υπάρξει περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας με νεφώσεις βροχές και λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα το Μεγάλο Σάββατο, με σποραδικές καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά, χιόνια στα ορεινά. Για την Κυριακή του Πάσχα στην Κεντρική και νότια Ελλάδα τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι βόρειοι στα 4 με 6 μποφόρ.


Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας

Αυξημένα μέτρα θα ληφθούν από την Τροχαία κατά τις ημέρες των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, προκειμένου να γίνει με ασφάλεια η κίνηση στους δρόμους. Τα μέτρα περιλαμβάνουν ενισχυμένη αστυνόμευση του οδικού δικτύου, ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και συγκρότηση συνεργείων για τροχονομικούς ελέγχους.Επίσης, θα διανεμηθεί στους οδηγούς ενημερωτικό φυλλάδιο με χρήσιμες συμβουλές και οδικούς χάρτες.

Εκτός αυτών, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:

Τη Μ. Πέμπτη 24 Απριλίου 2008, για το ρεύμα εξόδου από τα αστικά κέντρα και από 15.00 έως 22.00 ώρας, τη Μ. Παρασκευή 25 Απριλίου 2008 για το ρεύμα εξόδου από 06.00 έως 14.00 ώρας, το Μ. Σάββατο 26 Απριλίου 2008 για το ρεύμα εξόδου και από 08.00 έως 15.00 ώρας και την Τετάρτη 30 Απριλίου 2008 παραμονή Πρωτομαγιάς για το ρεύμα εξόδου και από 15.00 έως 22.00
Την Κυριακή του Πάσχα 27 Απριλίου 2008 δεν θα ισχύουν απαγορεύσεις.

Οι οδηγοί θα πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή σε σημεία του οδικού άξονα όπου έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα και συγκεκριμένα στα τμήματα:

* Ξάνθης – Κομοτηνής από το 2ο έως το 25ο χλμ.
* Κομοτηνής – Αλεξ/πολης από το 5ο έως το 14ο χλμ.
* Θεσσαλονίκης – Ξάνθης από το 31ο έως το 39ο χλμ.
* Θεσσαλονίκης – Καβάλας από το 75ο έως το 77ο χλμ.
* Στο Πέταλο του Μαλιακού στο 195ο και στο 208ο χλμ.
* Λαμίας – Θεσσαλονίκης από το 216ο έως το 260ο χλμ.
* Στο ύψος των Τεμπών από το 410ο έως το 473ο χλμ.
* Κορίνθου – Πατρών από το 120ο έως το 129ο, και από το 190ο έως το 205ο χλμ.
* Κορίνθου – Τρίπολης από το 105ο έως το 129ο χλμ.

Τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας θα είναι έντονα και συνεχή καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Επίσης ελεύθερα θα γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων από τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα από τους σταθμούς των διοδίων που ανήκουν στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιΐας και δεν έχουν δοθεί στις εταιρίες παραχώρησης. Πρόκειται για τους σταθμούς διοδίων στην Ελευσίνα, τον Ισθμό, το Ζευγολατιό, το Ρίο, το Άκτιο και τα Μάλγαρα.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *