Επικαιρότητα

Ακριβαίνουν και τα αεροπορικά εισιτήρια

Επιπτώσεις και στα τιμολόγια των μέσων μεταφοράς έχει το ακριβό πετρέλαιο. Οι εταιρίες στο χώρο των αερομεταφορών προχώρησαν σε νέες αυξήσεις ναύλων, επικαλούμενες ότι οι σημερινές τιμές καυσίμου κατά 110% υψηλότερες από εκείνες που ίσχυαν πριν από ένα χρόνο. Kαι νέα αύξηση στον επίναυλο καυσίμων ανακοίνωσε η Aegean και από την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Ιουλίου, τα εισιτήρια εσωτερικού ακριβαίνουν κατά 2 ευρώ και εξωτερικού κατά 3 ευρώ, ενώ η προηγούμενη αύξηση είχε γίνει πριν 2,5 μήνες.

Συνολικά ο επίναυλος καυσίμου στα εισιτήρια της Aegean από το Μάιο του 2004, όποτε και εφαρμόστηκε, ανέρχεται συνολικά, συμπεριλαμβανομένων και των αυξήσεων που θα ισχύσουν από την ερχόμενη εβδομάδα, σε 19 ευρώ για τα εισιτήρια του εσωτερικού και σε 32 ευρώ για τα εισιτήρια του εξωτερικού.

Στα εισιτήρια των Ολυμπιακών Αερογραμμών, όπου οι τελευταίες αυξήσεις λόγω πετρελαίου έγιναν στις 2 Ιουνίου, συνολικά ο επίναυλος καυσίμου από το Σεπτέμβριο του 2004, οπότε και εφαρμόστηκε, ανέρχεται σε 16 ευρώ για τα εισιτήρια εσωτερικού, σε 29 ευρώ για τους ευρωπαϊκούς προορισμούς και τις μεσαίες αποστάσεις και σε 87 ευρώ για τα υπερπόντια δρομολόγια, δηλαδή Γιοχάνεσμπουργκ, Νέα Υόρκη και Μόντρεαλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *