Αθλητικά

Επίδειξη δύναμης από την ΑΕΚ, 5-0 τον Πανιώνιο

Θριαμβευτική ήταν η πρεμιέρα των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας για την ΑΕΚ, καθώς αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο η Ένωση συνέτριψε στο Ο.Α.Κ.Α. τον (ελλιπή, πάντως) Πανιώνιο με 5-0 (28΄ Εντίνιο, 39΄, 77΄ Ριβάλντο, 74΄ Μπλάνκο, 90΄ Καλόν). Έτσι, από την πρώτη ημέρα των αγώνων κατάταξης οι “κιτρινόμαυροι” απέκτησαν διαφορά τριών βαθμών από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, ο οποίος νωρίτερα αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 του Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά και στο 2ο λεπτό ο Ριβάλντο σέντραρε από αριστερά και ο Μπλάνκο έπιασε το δεξί βολέ στην κίνηση, αλλά αστόχησε. Στο 10΄ ο Αργεντινός επιθετικός έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς στην προβολή που επιχείρησε από πολύ κοντά κι ενώ είχε προηγηθεί σέντρα του Λυμπερόπουλου, αστόχησε σχεδόν εξ επαφής. Στο 13΄ ο Γουνδουλάκης σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά δεν αιφνιδίασε τον Μάχο, για να ανοίξει το σκορ στο 28΄: Ο Ριβάλντο έκανε σέντρα, η μπάλα πέρασε από τους κεντρικούς αμυντικούς του Πανιωνίου και ο Εντίνιο την κοντρόλαρε και με δεξί σουτ “τίναξε” τα δίχτυα του Κρέσιτς.

Έντεκα λεπτά αργότερα (39΄) η ΑΕΚ απέκτησε διαφορά δύο τερμάτων, καθώς σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Ριβάλντο απόφυγε στην περιοχή τον Κοντοέ και πλάσαρε ωραία τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου.

Οι “κυανέρυθροι” ξεκίνησαν επιθετικά στο β` ημίχρονο, επιζητώντας το γκολ που θα τους έβαζε εκ νέου στο παιχνίδι. Στο 57΄ ο Κουτσόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο Γουνδουλάκης πήρε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα άουτ και “σπαταλώντας” μια πολύ καλή ευκαιρία. Ο Τόζερ είχε ένα πολύ καλό χτύπημα φάουλ που αστόχησε για λίγο στο 65ο λεπτό, για να ακολουθήσουν ακόμη δύο γκολ για την ΑΕΚ, στο 74΄ με τον Μπλάνκο από ασίστ του Καλόν και στο 77΄ με τον Ριβάλντο, ύστερα από σέντρα του Πλιάτσικα. Το τελικό αποτέλεσμα απέναντι σε έναν απογοητευμένο αντίπαλο διαμόρφωσε ο Καλόν, σκοράροντας στην εκπνοή της αναμέτρησης.

Διαιτητής: Γερμανάκος (Σύνδεσμος Αθηνών)

Κίτρινες: Εντίνιο – Νικολάου, Χετεμάι, Γουσούλης

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μάχο, Μπούρμπος, Άλβες, Δέλλας, Πλιάτσικας, Καφές (71΄ Ενσαλίβα), Τόζερ, Εντίνιο (60΄ Ράμος), Ριβάλντο, Μπλάνκο, Λυμπερόπουλος (46΄ Καλόν).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Κουτσόπουλος (78΄ Γουσούλης), Μάκος, Βάγκνερ (71΄ Σκούφαλης), Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης (71΄ Αραβίδης), Φερνάντες, Κοντοές, Νικολάου, Χετεμάι, Χούτος.

Τα αποτελέσματα και βαθμολογία

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας έχουν ως ακολούθως:

Άρης-Παναθηναϊκός 1-1 (74΄ Κόκε – 87΄ πεν. Παπαδόπουλος)
ΑΕΚ-Πανιώνιος         5-0 (28΄ Εντίνιο, 39΄, 77΄ Ριβάλντο, 74΄ Μπλάνκο, 90΄ Καλόν)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΑΕΚ               11
2. Παναθηναϊκός  8
3. Άρης               3
4. Πανιώνιος        0

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *