Αθλητικά

Ένας Πολωνός χάρισε τη νίκη στη Γερμανία

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λούκας Ποντόλσκι που πέτυχε και τα δύο τέρματα της Γερμανίας, τα “πάντσερ” μπήκαν με το δεξί στο Euro 2008 κερδίζοντας άνετα την Πολωνία με 2-0.

Ένας Πολωνός χάρισε τη νίκη στη Γερμανία, στον 2ο όμιλο του EURO 2008. Η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ επικράτησε 2-0 της Πολωνίας στο Κλάγκενφουρτ, σκορ που διαμορφώθηκε με τα γκολ του -πολωνικής καταγωγής- Λούκας Ποντόλσκι (20′, 72′). Η Πολωνία προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της τη Γερμανία.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο ποιοτικά. Η Γερμανία ξεκίνησε πιο δυναμικά και άρχισε να πιέζει την άμυνα της Πολωνίας. Η πίεση αυτή καρποφόρησε στο 20ο λεπτό, όταν δύο παίκτες πολωνικής καταγωγής, οι Μίροσλαβ Κλόζε και Λούκας Ποντόλσκι, συνεργάστηκαν άψογα και ο τελευταίος πλάσαρε την μπάλα στη κενή εστία.

Το γκολ αυτό φάνηκε… αρκετό για τους παίκτες του Γιοακίμ Λεβ, καθώς στη συνέχεια και έως τη λήξη του πρώτου μέρους, λίγες ήταν οι φορές που πλησίασαν απειλητικά την εστία του Μπόρουτς. Από την άλλη πλευρά οι Πολωνοί ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ήταν φλύαροι και δεν απείλησαν τη γερμανική εστία.

Το σκηνικό στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε. Η Πολωνία μπήκε με πιο επιθετικούς προσανατολισμούς στον αγώνα, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη γερμανική άμυνα. Και αντί να μπορέσει να ισοφαρίσει βρέθηκε στο καναβάτσο στο 72ο λεπτό και πάλι από το … δικό της παιδί, τον Λούκας Ποντόλσκι.

Κίτρινες: Σμόλαρεκ, Λεβαντόφσκι, Σβαϊστάινγκερ
Διαιτητής: Τομ Χένινγκ Όβρεμπο (Νορβηγία)
Γερμανία (Γιοακίμ Λεβ): Λέμαν, Λαμ, Μερτεσάκερ, Μέτσελντερ, Γιάνσεν, Φριτζ (55′ Σβαϊστάινγκερ), Φρινγκς, Μπάλακ, Ποντόλσκι, Κλόζε (90′ Κουράνι), Γκόμεζ (75′ Χίτζλσπέργκερ).
Πολωνία (Λέο Μπενάκερ): Μπόρουτς, Γκολάνσκι (75′ Ζαγκανόφσκι), Μπακ, Ζεβλάκοφ, Βασιλέφσκι, Λεβαντόφσκι, Ντούντκα, Λομποντζίνσκι (65′ Πίστσεκ), Κρζίνοβεκ, Ζουράφσκι (46′ Γκερέρο), Σμόλαρεκ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Γερμανία 2-0 3
2. Κροατία  1-0 3
3. Αυστρία  0-1 0
4. Πολωνία  0-2 0

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *