TV-MMEΕπικαιρότητα

Ένοπλη επίθεση εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Alter

alterΠυρ άνοιξαν άγνωστοι έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑLTER λίγο μετά τις επτά το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι τέσσερις δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες αφού γάζωσαν τα αυτοκίνητα που ήταν στο πάρκινγκ πέταξαν προς το χώρο ένα αντικείμενο, ενδεχομένως έναν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό ο οποίος δεν εξερράγη. Από την επίθεση προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές. Τα κόμματα καταδίκασαν την επίθεση.
Οι άγνωστοι που φορούσαν κράνη μοτοσικλέτας προσέγγισαν το κανάλι από την πίσω πλευρά στην οδό Λεονάρδου στο Περιστέρι, την ώρα που έβγαινε έξω ένας τεχνικός του σταθμού.

Του φώναξαν να απομακρυνθεί και πέταξαν προς το χώρο που ήταν σταθμευμένα αυτοκίνητα υπαλλήλων του καναλιού ένα αντικείμενο στο μέγεθος κουτιού μπύρας, καλυμμένο με μονωτική ταινία.

Ταυτόχρονα, “γάζωσαν” τα αυτοκίνητα με όπλα με αποτέλεσμα να προξενήσουν φθορές σε τέσσερα από αυτά. Οι δράστες πυροβόλησαν τουλάχιστον επτά φορές. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε δύο μοτοσικλέτες και εξαφανίστηκαν.

Ο χώρος έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία η οποία ερευνά την υπόθεση.

Η κυβέρνηση και τα κόμματα καταδίκασαν την επίθεση.

Ο ΣΥΝ καταδίκασε “με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη βίαιη εγκληματική επίθεση που δέχτηκε ο τηλεοπτικός σταθμός του Alter. Είναι μια επίθεση που στρέφεται εναντίον της ελεύθερης έκφρασης του Τύπου και αποτελεί μια μορφή ιδιότυπης απαράδεκτης λογοκρισίας.”

Πηγή:http://www.ert.gr

Φωτό από το http://pressmme.blogspot.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *