Επικαιρότητα

Νέες βολές κατά του Συμφώνου Διαβίωσης από τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

Gay_Zeygari1Επιμένει στη θέση του αναφορικά με το ζήτημα του Συμφώνου Συμβίωσης ο μητροπολίτης Πειραιώς. Ο Σεραφείμ επανήλθε με νέα επιστολή, με την οποία ζητάει από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο καταδίκασε την Ελλάδα επειδή δεν συμπεριέλαβε στο Σύμφωνο Συμβίωσης τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο μητροπολίτης επιμένει να χαρακτηρίζει την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια ως «κακούργημα» της «παρά φύσιν ασέλγειας», λέγοντας ότι η επέκταση ανατρέπει την ανθρώπινη φυσιολογία και την ορθόδοξη χριστιανική οντολογία.

Εξάλλου, είχε χαρακτηρίσει ως ύβρη προς τον θεό το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια και με επιστολή προς τον κ. Βενιζέλο είχε ζητήσει να μην γίνει επέκταση. Ο κ. Σεραφείμ είχε επαναλάβει αυτό που υποστήριξε και παλαιότερα για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, λέγοντας ότι το σύνολο των Άγιων Πατέρων «η ομοφυλοφιλία είναι σιχαμερό και ακάθαρτο αμάρτημα».

Σε εκείνη την επιστολή είχε απαντήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας στον μητροπολίτη πως και η ελληνική εκκλησία, στους μαύρους καιρούς της δικτατορίας, είχε καταφύγει για προστασία σε ευρωπαϊκούς θεσμούς όπως το ΕΔΑΔ, ενώεπεχείρησε να θέσει όρια στον βαθμό παρέμβασης της Εκκλησίας στα ζητήματα του κράτους.

Όπως είχε αναφέρει, «ο νομοθέτης οφείλει εν τέλει να ενεργεί κατά το Σύνταγμα που με την σειρά του κατοχυρώνει και τη θέση του διεθνούς και του ευρωπαϊκού κοινοτικού δικαίου».

[eklogika @ apn]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *