Επικαιρότητα

Αντιδράσεις για την κριτική της κυβέρνησης του Π.Τατούλη

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η κριτική που άσκησε χθες ο Πέτρος Τατούλης για την πολιτική των μεταρρυθμίσεων από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά και βουλευτές του κόμματος, εξέφρασαν έντονη δυσαρέσκεια, ο ίδιος ο βουλευτής, ωστόσο, με σημερινή του δήλωση στην εφημερίδα “Τα Νέα”, εμμένει στις απόψεις του.

Ο κ. Τατούλης άσκησε κριτική στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, αλλά και κυβερνητικά στελέχη, κάνοντας λόγο για έλλειμμα κοινωνικής αποδοχής εξαιτίας της πρακτικής που έχει υιοθετηθεί. Είπε ότι ο λαός “δεν θέλει Χατμάνους και Καίσαρες” που “αποφασίζουν γι΄ αυτόν χωρίς αυτόν πίσω από κλειστές πόρτες” και συμπλήρωσε πως ο κρατικοδίαιτος δικομματισμός τελειώνει. Πρέπει να προετοιμαστούμε για μια περίοδο αστάθειας μέχρι να ξαναμοιραστεί η πολιτική τράπουλα, υποστήριξε ο κ. Τατούλης.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος αρνήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτηση Τατούλη.

Σχόλια βουλευτών – Εμμένει ο Τατούλης

Στην Κεντρική Επιτροπή διεξάγονται πάντα ελεύθερες συζητήσεις απάντησε μέσω της ΝΕΤ 105.8 ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Τραγάκης, για να προσθέσει: ” Έχω επανειλημμένως τονίσει ότι οι βουλευτές μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους στα κομματικά όργανα. Αυτό ισχύει και δεν το παίρνω πίσω. Θα έλεγα, μάλιστα, ότι επιβάλλεται να εκφράσουν τις απόψεις τους, διότι μόνο έτσι προκύπτει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο κ. Τατούλης είπε τις απόψεις του στο κομματικό όργανο, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με αυτές. Βέβαια, ακόμα και μέσα στα όργανα, υπάρχουν πάντα ορισμένα εσκαμμένα τα οποία δεν μπορούμε να υπερβούμε.”

Βουλευτές της ΝΔ εκφράζουν επίσης δυσαρέσκεια για τα όσα είπε ο Πέτρος Τατούλης.

“Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όταν ασκείς αυτή την κριτική, η οποία δεν αμφισβητώ ότι ήταν πολύ σκληρή, θα πρέπει να υπάρχει και μία κατάληξη. Αυτό ήταν που έλειπε από την ομιλία του κ. Τατούλη. Πέρα από το πλαίσιο της κριτικής, τι κάνουμε από εδώ και πέρα; Να ξεκαθαρίσει τη θέση του”, είπε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

“Όλοι κρινόμαστε” σχολίασε με νόημα μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ “Πρώτη Γραμμή”, ο Απόστολος Σταύρου.

Ο ίδιος ο βουλευτής με σημερινή του δήλωση του στα “ΝΕΑ” εμμένει στις απόψεις του και δηλώνει ότι θα εξακολουθήσει να ασκεί κριτική. “Αυτά που είχα να πω τα είπα στο πλαίσιο των οργάνων του κόμματός μου, ως όφειλα να πράξω. Και ήταν ξεκάθαρα”, επισημαίνει και προσθέτει: “Η παρέμβασή μου ήταν πολιτική, δεν αναφέρομαι σε κανένα πρόσωπο, ούτε ήρθα να ζητήσω την εξόφληση λογαριασμών του παρελθόντος…”.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *