Επικαιρότητα

Τα πρώτα αποτελέσματα στους μεγάλους δήμους

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ξεκίνησε η καταμέτρηση στα εκλογικά τμήματα των Δήμων όλης της χώρας, ανάμεσά τους και Δήμων που αποτελούν πολιτικό βαρόμετρο για την ερμηνεία των αποτελεσμάτων.

Τα πρώτα αποτελέσματα

Δήμος Αθηναίων ενσωμάτωση 335/1.179 / 28,41 %

Κακλαμάνης Νικήτας του Μιχαήλ / ΑΘΗΝΑ, ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ  34,97

Καμίνης Γεώργιος του Βασιλείου / ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ   28,59

Σοφιανός Νικόλαος του Ανδρέα / ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ   13,32

Αμυράς Γεώργιος του Στυλιανού / ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΘΗΝΑ   7,52

Πορτάλιου Ελένη του Σταύρου / ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ   5,78

Μιχαλολιάκος Νικόλαος του Γεωργίου / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ   5,18

Κωνσταντίνου Πέτρος του Γεωργίου / ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ   2,98

Ηλιάδης Μιχαήλ του Ευαγγέλου / ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ   1,66

Δηλώσεις υποψηφίων

«Οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι παρά τα οικονομικά χτυπήματα, που υφίστανται τον τελευταίο χρόνο και την ψυχολογική πίεση των τελευταίων ημερών, εκφράστηκαν στην κάλπη με ψυχραιμία και ωριμότητα», δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης και κάλεσε τους δημότες την Κυριακή «να οριστικοποιήσουν την απόφασή τους για την Αθήνα».
«Είμαι βέβαιος ότι όλοι ενωμένοι θα ξεπεράσουμε τα πλήγματα που έχουν επιφέρει οι πολιτικές του μνημονίου στην πατρίδα μας, αλλά και την πόλη μας. Δώστε ένα ηχηρό ράπισμα στην αλαζονεία του κυβερνητικού υποψηφίου. Η ψήφος, και όχι η αποχή, είναι η δύναμή μας και δεν τη χαρίζουμε», πρόσθεσε και σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, σημείωσε: «Πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις διέψευσε τα όσα διλημματικά είχε πει πριν από δεκαπέντε με είκοσι μέρες».

Η απερχόμενη δημοτική αρχή αποδοκιμάσθηκε και είναι πλέον μειοψηφία, δήλωσε πριν από λίγο ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Δικαίωμα στην Πόλη» Γιώργος Καμίνης. Ο κ. Καμίνης κάλεσε όλους, αφού τους ευχαρίστησε για την ψήφο που του έδωσαν, να αγωνισθούν αυτή την εβδομάδα για να επιτευχθεί η ανατροπή. Κάλεσε επίσης όσους απείχαν σήμερα από την ψηφοφορία να επανεξετάσουν τη στάση τους και η απογοήτευσή τους να μην καταδικάσει την Αθήνα σε αδράνεια και αδιαφάνεια. «Την επόμενη Κυριακή η Αθήνα αλλάζει σελίδα», κατέληξε ο κύριος Καμίνης.

Δήλωση Ελένης Πορτάλιου: «Ευχαριστούμε θερμά τους συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Όλα αυτά, για τα οποία αγωνιστήκαμε πέντε χρόνια τώρα και όλα όσα θέσαμε στη διάρκεια των εκλογών, εξακολουθούμε να τα υποστηρίζουμε στο ακέραιο.
Αύριο, θα είμαστε μαζί με τους συμπολίτες μας στους αγώνες που είναι μπροστά μας, παρότι το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί όσο θα θέλαμε.
Όσον αφορά στον δεύτερο γύρο, έχει περάσει η εποχή που οι παρατάξεις καθοδηγούσαν τον κόσμο στην ψήφο του. Ζητήσαμε την ψήφο των συμπολιτών μας στον πρώτο γύρο. Τώρα, οι συμπολίτες μας είναι ελεύθεροι να πράξουν κατά συνείδηση».

Δήλωση του Πέτρου Κωνσταντίνου, επικεφαλής της «Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας», για τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα λόγο να πανηγυρίζει. Έπαιξε το χαρτί του ωμού εκβιασμού και των πιέσεων και αποδεικνύεται ότι είναι μειοψηφία. Δεν νομιμοποιείται να συνεχίσει τις πολιτικές του Μνημονίου, που έχουν καταδικαστεί από τον λαό. Η αποτυχία του Γ. Καμίνη στην Αθήνα δείχνει ανάγλυφα αυτή την εικόνα.
Η ΝΔ και το ΛΑΟΣ δεν κερδίζουν από την φθορά του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως, το μέγεθος της αποχής δείχνει πόσο τεράστιες είναι οι δεξαμενές της οργής.
Οι ελπίδες του κόσμου είναι στα αριστερά. Αυτό φαίνεται τόσο με την άνοδο του ΚΚΕ, αλλά και με τα πρωτοφανή ποσοστά που συγκεντρώνει η αντικαπιταλιστική αριστερά σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους, και πολύ περισσότερο στο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, που με βάση τα ως τώρα αποτελέσματα εκλέγει δημοτικό σύμβουλο.
Το μήνυμα είναι σαφές: οι αγώνες θα συνεχιστούν, θα κλιμακωθούν και θα νικήσουν».

Δήμος Πειραιά ενσωμάτωση 96/392 / 24,49 %

Μίχας Ιωάννης του Δημητρίου / ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΘΑΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ   30,36

Μιχαλολιάκος Βασίλειος του Ιωάννη / ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ   23,07 Μαντούβαλος Πέτρος του Σταύρου / ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΗ ΘΡΥΛΟΣ   18,67

Παντελάκη Ελπίδα του Αντωνίου / ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ   14,51 ΣΥΜΜΑΧΙΑ στον Πειραιά / ΣΥΜΜΑΧΙΑ στον Πειραιά   7,66

Καλογερογιάννης Αντώνιος του Αχιλλέα / ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ   3,04 Διαβολάκης Αθανάσιος του Στυλιανού / ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ   2,69

Δήλωση υποψηφίου Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μίχα για το αποτέλεσμα του α΄ γύρου των εκλογών: «Οι πειραιώτισσες και οι πειραιώτες αποφάσισαν. Αγκάλιασαν τις ιδέες και το πρόγραμμά μας. Έβαλαν την πόλη και τα συμφέροντά της πάνω απ΄όλα.
Πίστεψαν στις δυνάμεις τους, πίστεψαν στις δυνατότητες αυτών που τους πρότειναν μια καθαρή συμφωνία.
Για μια πόλη καθαρή, για μια πόλη ποιοτική, για μια πόλη αποφασισμένη να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα για να γίνει μια πόλη αναφοράς για όλο το λεκανοπέδιο για όλη τη χώρα.
Η αξιοποίηση αυτών των πλεονεκτημάτων χρειάζεται τώρα την πάνδημη συστράτευση. Η μαζική συμμετοχή στο νέο ξεκίνημα που θα κάνουμε μαζί την ερχόμενη Κυριακή. Αυτό το ξεκίνημα θέλει τη δύναμη που θα δώσει στον Πειραιά η ενότητά του.
Η ενότητα των προοδευτικών δυνάμεών του, η ενότητα των δημιουργικών δυνάμεων που θα απαλλάξουν την πόλη από την αδιαφορία, την εγκατάλειψη, την παρακμή.
Τις καλώ να είναι σίγουρες για ένα πράγμα.
Ό,τι είπαμε θα γίνει, για όλους τους Πειραιώτες.
Και αυτό που θα γίνει θα είναι το προϊόν της κοινής μας θέλησης να τηρήσουμε τις καθαρές μας συμφωνίες για το μέλλον της πόλης.
Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν, αυτή την εμπιστοσύνη θα την τηρήσουμε για ένα καλύτερο μέλλον του Πειραιά και των παιδιών μας.
ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ».

Δήμος Θεσσαλονίκης ενσωμάτωση  115/550 / 20,91 %

Γκιουλέκας Κωνσταντίνος του Πέτρου / Ομάδα Δημιουργίας ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ   38,55

Μπουτάρης Ιωάννης του Στυλιανού / ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   32,94

Ζαριανόπουλος Σωτήριος του Σγούρου -Κωνσταντίνου / ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ   9,23

Παπαθεμελής Στυλιανός-Αγγελος του Μιχαήλ / ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ   6,08

Μηταφίδης Τριαντάφυλλος του Ανδρέα / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ   3,75

Στεργίου Αρμόδιος (Μάκης) του Ιορδάνη / Εξουσία Πολιτών Μάκης Στεργίου   3,74 Μάτης Χρήστος του Κωνσταντίνου / ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – Οικολογία στην Πράξη   3,41

Κλεισιάρης Ζήσης του Χρήστου / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη   1,33

Βασιλικός Κωνσταντίνος του Πολυχρόνη / ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ για τη Θεσσαλονίκη   0,97

Το πρώτο βήμα για την αλλαγή στο Δήμο Θεσσαλονίκης έγινε, δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και κάλεσε σε συστράτευση στον β΄γύρο της ερχόμενης Κυριακής.
«Σήμερα έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για την αλλαγή και την πρόοδο στην πόλη μας. Σήμερα η πλειοψηφία της πόλης αποδοκίμασε τους συνεχιστές του απερχόμενου δημοτικού καθεστώτος. Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης έδειξε ξεκάθαρα ότι θέλει τη μεγάλη αλλαγή. Καλώ όλες τις δυνάμεις της πόλης, που θέλουν να δουν το Δήμο Θεσσαλονίκης να αλλάζει σελίδα, να συμπαραταχθούμε την επόμενη Κυριακή. Είμαστε βέβαιοι ότι τη επόμενη Κυριακή θα γιορτάσουμε την πρώτη μέρα μιας νέας πορείας για την πόλης μας. Ο κόσμος της πόλης ψηφίζει την αλλαγή, ζητά ανάσα ζωής και από τη άλλη Δευτέρα θα τα λέμε κάθε μέρα», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.
Δήλωση υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κώστα Γκιουλέκα«Απόψε η Θεσσαλονίκη έστειλε ένα σαφές μήνυμα νίκης. Έστειλε ένα μήνυμα νίκης για το πραγματικά νέο, για το προοδευτικό. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους τους συμπολίτες μας που προσήλθαν σήμερα στις κάλπες και ιδιαίτερα εκείνους που εμπιστεύτηκαν την ομάδα μας, τις προτάσεις μας. Καλώ τους πάντες ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν σήμερα στον πρώτο γύρο των εκλογών, να συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα την εβδομάδα που μας έρχεται. Να επισφραγίσουμε το σημερινό αποτέλεσμα, τη σημερινή νίκη. Και από την άλλη εβδομάδα να ξεκινήσουμε τον αγώνα μας για μια πιο ισχυρή, πιο δυνατή, για μια Θεσσαλονίκη που την έχουμε στις καρδιές μας, για μια Θεσσαλονίκη που πραγματικά μας αξίζει. Σας ευχαριστώ όλους μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου. Να είστε καλά. Η νίκη είναι δική μας».

Δήμος Πατρέων ενσωμάτωση 80/355 / 22,54 %

Κατσικόπουλος Δημήτριος του Αθανασίου / Ενωτική Κίνηση Πάτρας Δημήτρης Κατσικόπουλος   34,99

Δημαράς Ιωάννης του Σταματίου / ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ Τώρα για την Πάτρα!   21,02

Χριστόπουλος Κωνσταντίνος του Χρήστου-Αριστείδη / Νέοι ΄Ανθρωποι – Νέα Πόλη   17,83

Πελετίδης Κωνσταντίνος του Γεωργίου / ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΤΡΑΣ   16,59 Πατούχας Χρήστος του Κωνσταντίνου / ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ   4,39 Τζουραμάνης Ανδρέας του Αχιλλέως / Πρωτοβουλία Πάτρας   2,65

Αϊβαλής Δημήτριος του Παναγιώτη / Ενωμένοι για την Πάτρα-ΔΗΜΗΤΗΡΗΣ ΑΪΒΑΛΗΣ   2,54

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *