Επικαιρότητα

Κατέσχεσαν μισό τόνο ψάρια με υψηλά ποσοστά υδραργύρου

Περίπου μισό τόνο νωπών και κατεψυγμένων αλιευμάτων, κατέσχεσαν οι κτηνίατροι της νομαρχίας Πειραιά, καθώς εντόπισαν υψηλά ποσοστά υδραργύρου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι κτηνίατροι της νομαρχίας προχώρησαν στη διενέργεια δέκα τριών δεσμευτικών δειγματοληψιών σε νωπά και κατεψυγμένα αλιεύματα, στο πλαίσιο των δράσεών της για την προστασία της δημόσιας υγείας και την ασφάλεια των καταναλωτών. Τα δείγματα εστάλησαν για εργαστηριακή ανάλυση στο Ινστιτούτο Υγιεινής Τροφίμων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων, δύο από τα 13 δείγματα βρέθηκαν μη κανονικά, καθώς περιείχαν υδράργυρο σε ποσότητα διπλάσια από την ανώτερη επιτρεπόμενη, που είναι 1 mg/kg.

Ως εκ τούτου, οι κτηνίατροι της νομαρχίας προχώρησαν στην κατάσχεση και καταστροφή των ακατάλληλων για κατανάλωση δεσμευμένων ποσοτήτων, που ήταν: -446 κιλά φέτας κατεψυγμένου γαλέου Ατλαντικού, ο οποίος είχε παραχθεί για την DIA HELLAS, στο Πέραμα, από το εργαστήριο επεξεργασίας αλιευμάτων της εταιρίας AMASA AE . -50 κιλά ντόπιου “σκύλου” αλιευμένου νωπού, από τα ψυγεία της εταιρίας Μάκρο Κας & Κάρυ, στο Ρέντη.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *