Επικαιρότητα

Αναστέλουν τους πλειστηριασμούς οι Τράπεζες

papathanasiou_trapezes_sm09Η αναστολή των πλειστηριασμών μέχρι 31/12/2009 για χρέη έως 200.000 ευρώ αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, το πρωί της Τρίτης. Το υπουργείο προωθεί τη σχετική ρύθμιση, ενώ στη συνάντηση των δύο πλευρών συζητήθηκε και το πρόβλημα των ακάλυπτων επιταγών.

Αυτή την ώρα, συνεδριάζει η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων. Στο μεταξύ, καθοριστική για τις οικονομικές εξελίξεις αναμένεται η αυριανή συνάντηση του Γιάννη Παπαθανασίου με τον επίτροπο Χοακίν Αλμούνια, για το ενδεχόμενο να δοθεί χρονική παράταση προσαρμογής του ελλείμματος στα όρια που θέτουν οι Βρυξέλλες.

Αναφορικά με τις ακάλυπτες επιταγές, συμφωνήθηκε να αναζητηθούν τρόποι προκειμένου αφενός να περιοριστούν οι μεταχρονολογημένες επιταγές και αφετέρου να προστατευθούν όσοι επιχειρηματίες λάβουν επιταγές οι οποίες στη συνέχεια αποκαλύπτεται ότι είναι ακάλυπτες

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό χθες, το υπουργείο Οικονομίας προωθεί ρύθμιση για την αποσύνδεση της δήλωσης ΦΠΑ από την πληρωμή του, η οποία θα κατατεθεί στο άμεσο μέλλον για ψήφιση στη Βουλή και θα προβλέπει την πληρωμή του 30% ταυτόχρονα με τη δήλωση και την εξόφληση του υπολοίπου σε δύο μηνιαίες δόσεις.

Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *