Επικαιρότητα

Νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων

autokinita_dromos23Νέες αυξήσεις σε ποσοστό τουλάχιστον 10% βάζουν από το καλοκαίρι στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων οι ασφαλιστικές εταιρείες επικαλούμενες την αύξηση των ορίων κάλυψης ανά άτομο στα Ι.Χ. Μάλιστα σύμφωνα με στελέχη του κλάδου των ασφαλειών, οι αυξήσεις των ασφαλίστρων θα αποτελέσουν σωσίβιο για πολλές από τις εταιρείες του κλάδου αυτοκινήτου που αντιμετώπιζαν μεγάλα προβλήματα με τα αποθεματικά τους πριν ακόμη ξεσπάσει η κρίση και τα οποία τώρα έχουν επιδεινωθεί.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι ασφαλιστικές εταιρείες προσανατολίζονται στην αύξηση σε ποσοστό τουλάχιστον 10% των συμβολα’ιων ασφάλισης αυτοκινήτων από τον Ιούνιο εξαιτίας της αύξησης των ορίων κάλυψης ανά άτομο στα ΙΧ καθώς επίσης και του αντασφαλιστικού κόστους.

Προκειμένου να εναρμονιστούν με την κοινοτική οδηγία η οποία έγινε νόμος τον περασμένο Δεκέμβριο, τα ελάχιστα ποσά ασφαλιστικής κάλυψης για σωματικές βλάβες από 500.000 ευρώ ανά ατύχημα που είναι σήμερα θα ανέλθουν σε 500.000 ευρώ από την 1η Ιουνίου του 2009 ενώ για υλικές ζημιές το όριο ανεβαίνει στα 500.000 ευρώ ανά ατύχημα από 100.000 ευρώ ανά ατύχημα.

Πάντως, σημαντικό πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων που υπολογίζονται σε περισσότερα από 500.000 εκ των οποίων τα 300.000 αφορούν σε αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις υψηλόβαθμων στελεχών του κλάδου, λόγω και της οικονομικής δυσπραγίας, έχει ήδη διαπιστωθεί μεγάλη μείωση στις ανανεώσεις συμβολαίων με αποτέλεσμα στο άμεσο μέλλον να εκτιναχθεί ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων.

Αρκετοί είναι πλέον οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που τηρώντας μόνο την τυπική τους υποχρέωση έναντι του νόμου αφαιρούν τις πρόσθετες καλύψεις στις ασφάλειες των οχημάτων τους ώστε να μειώσουν το κόστος επιλέγοντας συμβόλαια που περιλαμβάνουν μόνο την αστική ευθύνη.

Για τον λόγο αυτό, αυξάνεται ο αριθμός των μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών που για να αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα προβαίνουν σε συνεργασίες με άλλες εταιρείες του κλάδου για να μειώσουν το κόστος των συμβολαίων τους και να μπορούν να κινηθούν πιο ευέλικτα διασκορπίζοντας το επιχειρηματικό ρίσκο.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *