Αθλητικά

Ένσταση θα κάνει ο Ολυμπιακός για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΤουλάχιστον ως μικροπρεπής μπορεί να χαρακτηριστεί η κίνηση του Ολυμπιακού να καταθέσει ένσταση για να κερδίσει στα χαρτιά έναν αγώνα που έχασε πεντακάθαρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο από τον Απόλλωνα ΚαλαμαριάςΟ Ολυμπιακός θα προχωρήσει τελικά σε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Ρόμαν Βάλνερ, στο χτεσινό μεταξύ τους παιχνίδι, όπου οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 1-0. Αυτή την απόφαση πήρε το Δ.Σ. της ΠΑΕ, σε σύσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα. Μάλιστα, απερχόμενος από τα γραφεία ο Πέτρος Κόκκαλης, είπε ότι δεν παραβλέπει την κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας του, ωστόσο θα πρέπει να τηρούνται οι Νόμοι.

Το Δ.Σ. ασχολήθηκε και με το θέμα των παρατηρητών διαιτησίας στους αγώνες της Σούπερ Λίγκα, αλλά και αυτό της κακής εικόνας που παρουσιάζει η ομάδα το τελευταίο διάστημα, με εξαίρεση τον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα αποφασίστηκε οι Σωκράτης και Πέτρος Κόκκαλης, να πάνε την Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στου Ρέντη και να μιλήσουν για το θέμα αυτό με τον Τάκη Λεμονή και τους τρεις αρχηγούς της ομάδας.

Π. Κόκκαλης: «Η ένσταση είναι υποχρέωση απέναντι στη νομιμότητα»

Στους λόγους που οδήγησαν την ΠΑΕ Ολυμπιακός να καταθέσει ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Ρόμαν Βάλνερ, στο μεταξύ τους παιχνίδι, αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Πέτρος Κόκκαλης.
«Το Δ.Σ. αφιέρωσε μεγάλο χρόνο στο συγκεκριμένο θέμα και αποφασίσαμε να καταθέσουμε ένσταση. Είναι υποχρέωση απέναντι στην ιστορία του Ολυμπιακού, αλλά και απέναντι στη νομιμότητα, που πρέπει να ισχύει σε όλες τις κατευθύνσεις», είπε συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της πειραϊκής ΠΑΕ.

Παράλληλα, ο Πέτρος Κόκκαλης εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της διοίκησης, για το κακό αγωνιστικό πρόσωπο που δείχνει η ομάδα του τον τελευταίο καιρό. «Θα υπάρξουν συναντήσεις στου Ρέντη γι` αυτό το θέμα. Είμαστε προβληματισμένοι και γι’ αυτό θα κάνουμε κάποιες συναντήσεις. Θα δούμε τι θα γίνει», τόνισε με έμφαση, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των παρατηρητών διαιτησίας, πρόσθεσε: «Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί. Απασχολεί και τη Σούπερ Λίγκα. Θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες».

Η απάντηση της Καλαμαριάς

Καθόλα νόμιμη χαρακτηρίζει την μεταγραφή και χρησιμοποίηση του ποδοσφαιριστή Ρόμαν Βάλνερ ο Απόλλων Καλαμαριάς με ανακοίνωση του που δημοσιοποίησε από την επίσημη ιστοσελίδα του στο διαδύκτιο. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει:
“Η Π.Α.Ε. Απόλλων Καλαμαριάς ανακοινώνει ότι η μετεγγραφή και η χρησιμοποίηση του διεθνούς αυστριακού επαγγελματία ποδοσφαιριστή Ρόμαν Βάλνερ είναι καθ όλα νόμιμη, σύμφωνα με το πλαίσιο κανονισμών μετεγγραφών της FIFA.
Συγκεκριμένα, η FIFA δεν αναγνωρίζει τον οποιονδήποτε δανεισμό, που επιτελείται κατά τη διάρκεια του ίδιου αγωνιστικού εξαμήνου της ίδιας αγωνιστικής σεζόν, ως μετακίνηση – μετεγγραφή. Αυτό σημαίνει, για τη συγκεκριμένη υπόθεση του ποδοσφαιριστή μας Ρόμαν Βάλνερ, ότι ο δανεισμός του από την Φόλκερκ (Α΄ Εθνική Σκωτίας) στην οποία ανήκε από το καλοκαίρι του 2007 και αγωνίστηκε μέχρι τον Οκτώβριο του 2007 και κατόπιν δόθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Χάμιλτον (Β΄ Εθνική Σκοτίας) μέχρι τον Δεκέμβριο του 2007, δεν υπολογίζεται από τη FIFA ως δύο μετακινήσεις – μετεγγραφές αλλά ως μία.
Γιαυτό ακριβώς το λόγο, η Π.Α.Ε. Απόλλων Καλαμαριάς εξετάζοντας πολύ προσεχτικά με το διοικητικό και νομικό επιτελείο της την συγκεκριμένη υπόθεση πριν την υπογραφή συμβολαίου με τον συγκεκριμένο επαγγελματία ποδοσφαιριστή και παίρνοντας ταυτόχρονα επίσημες οδηγίες και κατευθύνσεις από FIFA, UEFA και ΕΠΟ, προχώρησε στην ολοκλήρωση της απόκτησης του τον Ιανουάριο του 2008”.

Πηγή:http://www.ert.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *