Επικαιρότητα

Έρχονται 14 νέοι σταθμοί διοδίων

diodia_egnatia_odos_Top

Πέντε νέοι μετωπικοί σταθμοί διοδίων και εννέα πλευρικοί πρόκειται να προστεθούν μέσα στην επόμενη 2ετία στις εθνικές μας οδούς. Ο λόγος της προσθήκης τους είναι η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων που σύμφωνα με τις συμβάσεις που είχαν υπογραφεί δίνουν τη δυνατότητα στους παραχωρησιούχους να θέσουν σε κυκλοφορία τους νέους σταθμούς.
Μάλιστα οι συμβάσεις προέβλεπαν ότι οι παραχωρησιούχοι εισέπρατταν και αποζημιώσεις επειδή τα έργα είχαν “παγώσει” και δε μπορούσαν όλους αυτούς τους μήνες να λειτουργήσουν και να εισπράττουν τα νέα διόδια.
Έτσι λοιπόν και από τη στιγμή που τα έργα στους τέσσερις αυτοκινητοδρόμους επανεκκινήσουν μέχρι το 2015 θα έχουμε νέους σταθμούς διοδίων.

Ας δούμε αναλυτικά τι προβλέπεται :

Διόδια Ε.Ο. Ελευσίνας – Πάτρας
Η σύμβαση προβλέπει ότι η Ολυμπία Οδός έχει το δικαίωμα να μετατρέψει τα διόδια τόσο της Ελευσίνας όσο και του Ισθμού σε αμφίπλευρα. Έτσι θα εισπράττει αντίτιμο δηλαδή να εισπράττει διόδια και στις δύο κατευθύνσεις όπως συνέβη με τα διόδια στις Αφίδνες. Επιπλέον, προβλέπεται η δημιουργία νέων μετωπικών διοδίων στο Ζευγολατιό, τα Νικολέικα και το Ρίο, καθώς και πλευρικών σταθμών στα Αραχωβίτικα, τα Καλάβρυτα, την Ακράτα, το Δερβένι, το Κιάτο και το Ζευγολατιό.

Διόδια Ε.Ο. Μαλιακός – Κλειδί
Σύμφωνα με την σύμβαση η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου αφότου ολοκληρώσει και δώσει στην κυκλοφορία τις τρεις νέες σήραγγες σε Τέμπη και Πλαταμών θα κατασκευάσει δύο πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον Ευαγγελισμό και τον Πλαταμώνα. Επιπλέον θα κατασκευαστεί πλευρικό σταθμό στην Πελασγία.

Διόδια Ε.Ο. Μεταμόρφωση – Σκάρφεια
Η σύμβαση προβλέπει ότι η Νέα Οδός μπορεί να λειτουργήσει πλευρικούς σταθμούς διοδίων στους κόμβους Πύρνας, Καλυφτάκη, Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου καθώς και έναν μετωπικό σταθμό στο τμήμα Σχηματαρίου – Χαλκίδας.

Διόδια στην Ε.Ο. Ε65
Σύμφωνα με την σύμβαση η Κεντρική Οδός μπορεί να δημιουργήσει έναν ακόμα σταθμό διοδίων στον Μαλιακό. Για την ώρα λειτουργεί ήδη ο ένας και ο άλλος αναμένεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *