Αθλητικά

Έχασε 2-0 ο Παναθηναϊκός από την Ατλέτικο Μαδρίτης, συνεχίζει στο Europa

Atletico_Panathinaikos_2009_Ninis

Ανώτερη η Ατλέτικο Μαδρίτης υποχρέωσε σε  ήττα με 2-0 τον υποτονικό  Παναθηναϊκό στον αγώνα ρεβάνς για τη φάση των πλέϊ οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και συνεχίζει στη φάση των ομίλων, ενώ οι «πράσινοι» θα περιοριστούν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Μόλις τέσσερα λεπτά κράτησε το όνειρο του Παναθηναϊκού για να ανατρέψει το «καταδικαστικό» 2-3 του ΟΑΚΑ, καθώς οι Μαδριλένοι με γκολ από τα αποδυτήρια στο 4΄της αναμέτρησης έκαναν ακόμη …πιο άπιαστο τον στόχο των παικτών του Τεν Κάτε.

Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του ο Παναθηναϊκός μπήκε στο «Βιθέντε Καλντερόν» χωρίς άγχος και πίεζε σωστά την ισπανική ομάδα στο πρώτο ημίχρονο από τη γραμμή της επίθεσης. Η προσθήκη των Νίνη και Λέτο στην αρχική ενδεκάδα έδωσε φρεσκάδα στη μεσαία γραμμή των «πρασίνων» που απείλησαν για πρώτη φορά μόλις στο 3΄ την εστία της Ατλέτικο: Ο Νίνης με ωραίο πλάγιο σουτ έστειλε την μπάλα λίγα εκατοστά έξω από το δεξί δοκάρι του Σέρχιο Ασένχο.

Παναθηναϊκός: Αφιέρωμα με εκατοντάδες βίντεο του Youtube, δείτε όλα τα γκολ και τις φάσεις

Ωστόσο τα γνωστά αμυντικά προβλήματα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός από το πρώτο ματς της Αθήνας, έκαναν την εμφάνισή τους και στην Μαδρίτη: Μόλις ένα λεπτό μετά την χαμένη ευκαιρία του Νίνη, η μπάλα στρώθηκε από βαθιά μπαλιά στη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού στα πόδια του Ντιέγκο Φορλάν, ο οποίος έβγαλε παράλληλη συρτή σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής, και ο Λουκάς Βύντρα στην προσπάθειά του να βγάλει κόρνερ την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα του Γκαλίνοβιτς (1-0).
Όπως ήταν φυσικό το γκολ αυτό «έκοψε» τα πόδια των παικτών του Τεν Κάτε που έτσι κι αλλιώς πήγαιναν για ένα μικρό «θαύμα» στην Ισπανία. Οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού εξανεμίστηκαν με το «καλημέρα» της ρεβάνς καθώς  χρειαζόντουσαν τρία γκολ πλέον απέναντι σε μια ομάδα που σχεδόν όποτε ήθελε πλαγιοκοπούσε και έσπερνε τον …τρόμο στην άμυνα των «πρασίνων».

Εκτός της ευκαιρίας του Νίνη στο 3΄ λεπτό, οι «πράσινοι» έφτασαν άλλες δύο φορές κοντά στο γκολ: Στο 20 ο Τζιμπρίλ Σισέ σούταρε υπό ευνοϊκές συνθήκες από καλή θέση, όμως σε ετοιμότητα ο Ασένχο μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 44΄ ο Βύντρα έχασε την σπουδαιότερη ευκαιρία για την ομάδα του, όταν από εκτέλεση φάουλ του δραστήριου Λέτο από δεξιά βρέθηκε ολομόναχος απέναντι από τον τερματοφύλακα της Ατλέτικο, όμως η κεφαλιά «ψαράκι» που επιχείρησε έστειλε την μπάλα πολύ πάνω από τα δοκάρια του Σέρχιο Ασένχο.

leto_atletico_panathinaikos_2009Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός “έπεσε” σημαντικά και δεν ρίσκαρε όσο θα έπρεπε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απειλήσει. Η πρώτη ευκαιρία του 2ου ημιχρόνου ανήκει στην Ατλέτικο: Ο Ραούλ Γκαρσία βρέθηκε αφύλακτος λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Γκαλίνοβιτς σούταρε και η μπάλα έφυγε άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι των «πρασίνων».
Στο 71΄ η άμυνα του Παναθηναϊκού βρέθηκε για άλλη μια φορά εκτεθειμένη, όταν ο Ντιέγκο Φορλάν εντελώς ανενόχλητος έπιασε την καρφωτή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτυ, ο Γκαλίνοβιτς όμως ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε την μπάλα.
Ένα λεπτό αργότερα ο αρνητικός απόψε Σισέ άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες με απ΄ευθείας κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ύστερα από σκληρό φάουλ στον Πάουλο Ασουνσάο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός δέχθηκε ακόμη 5 κίτρινες κάρτες στο β΄ημίχρονο δείγμα της νευρικότητας που διακατείχε τους παίκτες του Τεν Κάτε. Ο Φορλάν απείλησε εκ νέου τον Γκαλίνοβιτς στο 79΄ με ευθύβολο σουτ που κατέληξε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.
Η ανωτερότητα της Ατλέτικο επιβραβεύτηκε με ένα ακόμη γκολ που είχε την «σφραγίδα» του «δαιμόνιου» Αγουέρο στο 83΄: Ο ταχύτατος επιθετικός των Μαδριλένων «χόρεψε» όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού με εξαιρετική ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή και με σουτ νίκησε τον Γκαλίνοβιτς (2-0).
Στο 77΄ ο Λέτο και στο 85΄ ο Χριστοδουλόπουλος έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να σημειώσουν κάποιο τέρμα που απλά θα γλύκαινε την πίκρα του αποκλεισμού από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαιτητής: Πίτερ Φινκ (Ολλανδία)

Κόκκινη: Σισέ (72΄)

Κίτρινες : Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαριέγκι

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Άμπελ Ρεσίνο): Ασένχο, Αντόνιο Λόπεθ, Χάιτινχα, Φορλάν (82΄ Χουράδο), Αγουέρο, Μάξι Ροντρίγκες, Ασουνσάο, Χουανίτο, Ουιφαλούσι, Σιμάο Σαμπρόσα (86΄ Ρέγες), Ραούλ Γκαρθία (61΄ Κλέμπερ Σαντάνα)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν (52΄ Σαλπιγγίδης), Σαριέγκι, Νίνης (63΄ Χριστοδουλόπουλος), Σισέ, Λέτο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γκάμπριελ, Δάρλας, Βύντρα, Κατσουράνης (87΄ Σιμάο Μάτε Τζούνιορ)

Tα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αγώνων της Τρίτης

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στους αγώνες ρεβάνς για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ (σε παρένθεση το σκορ των πρώτων αναμετρήσεων) έχουν ως εξής:
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ           2-0 (3-2) (4΄ αυτ. Βύντρα, 83΄ Αγουέρο)
Ντεμπρετσεν (Ουγγαρία)-Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία)   2-0 (2-1) (13΄ Βάργκα, 35΄ Ρούντολφ)
Αντερλεχτ (Βέλγιο)-Λιόν (Γαλλία)                   1-3 (1-5) (51΄ πεν. Σουάρες – 26΄, 32΄, 41΄ Λισάντρο Λόπες)
Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 3-0 (2-1) (31΄ Ντβαλισβίλι, 57΄ Γκόλασαλ, 90΄ Γκαντίρ)
Ζυρίχη (Ελβετία)-Βέντσπιλς (Λετονία)               2-1 (3-0) (6΄ Φονλάντεν, 90+2΄ Αμπντί – 8΄ Τίγκιρλας)

Τετάρτη 26 Αυγούστου
====================
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία)         (2-0)
Αρσεναλ (Αγγλία)-Σέλτικ (Σκοτία)                      (2-0)
Στουτγκάρδη (Γερμανία)-Τιμισοάρα (Ρουμανία)  (2-0)
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Κοπεγχάγη (Δανία)                  (0-1)
Φιορεντίνα (Ιταλία)-Σπόρτινγκ Λισ. (Πορτογαλία) (2-2)

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *