Επικαιρότητα

Αθώος ο οδηγός του λεωφορείου στην τραγωδία των Τεμπών

tempi-distiximaΑθωωτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου για τον οδηγό του μοιραίου λεωφορείου στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών στις 13 Απριλίου του 2003 στο οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους 21 μαθητές και άλλοι 33 είχαν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου μετά την ολοκλήρωση της δίκης η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο ο οδηγός του λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν τα παιδιά Κ. Μαυρομιχάλης, κρίθηκε αθώος, ενώ ένοχοι κρίθηκαν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά συρροή, σωματικές βλάβες κατά συρροή και διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών ο πρόεδρος της εταιρείας «Ακρίατας Α. Ε.» για λογαριασμό της οποίας μεταφέρονταν η ξυλεία στην νταλίκα, Αθανάσιος Σαράντης και η διευθύνουσα σύμβουλο Λουκία Σαράντη, που καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών, 11 μηνών και 15 ημερών έκαστος.

Το δικαστήριο δέχτηκε και για τους δύο τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και ότι επιδίωξαν στη συνέχεια να άρουν τις συνέπειες των πράξεών τους.

Οι πληρεξούσιοι των κατηγορουμένων είπαν ότι η εταιρεία πλήρωσε συνολικά για αποζημιώσεις το ποσό των 8.500.000 ευρώ καθώς και ότι οι κατηγορούμενοι πλήρωσαν τα χρήματα πριν τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις και δόθηκαν όλα στο ακέραιο

Από τα τρία συνολικά ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροί τους, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτό μόνο αυτό του προτέρου εντίμου βίου και απέρριψαν το αίτημα αναστολής της ποινής την οποία μετέτρεψε προς 10 ευρώ ημερησίως ενώ επιδίκασε στους γονείς ενός εκ των θυμάτων χρηματική ικανοποίηση. Όρισε, τέλος, η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα με τον όρο καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ έκαστος.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *