Επικαιρότητα

Απεργούν οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις 28 Φεβρουαρίου

απεργίαΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου διαμαρτυρόμενη, όπως αναφέρεται, για τα σχέδια της κυβέρνησης για ενοποίηση των δύο Ταμείων του κλάδου (Τ.Α.Δ.Κ.Υ. και Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.), στο πλαίσιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Οι εργαζόμενοι οργανώνουν συγκέντρωση, στις 11 το πρωί, της ίδιας μέρας, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, στην περίπτωση που η κυβέρνηση εμμείνει στα σχέδιά της, η πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ -ΟΤΑ στο Γενικό Συμβούλιο θα προβλέπει επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα:
24ωρη απεργία την Παρασκευή 7 Μαρτίου.
Αποχή από την εργασία Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα 8, 9 και 10 Μαρτίου.
48ωρη απεργία την Τρίτη και Τετάρτη 11 και 12 Μαρτίου.
Σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008 για την παραπέρα κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικούν επίσης:

1. Την κατάργηση των διακρίσεων μεταξύ παλιών και νέων ασφαλισμένων. Την ασφάλιση όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο Τ.Α.Δ.Κ.Υ. και Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. 2. Την κατάργηση της συμμετοχής των εργαζομένων στην φαρμακευτική περίθαλψη.
3. Την βελτίωση των παροχών των Ταμείων, τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας τους, την μηχανοργάνωση των υπηρεσιών και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (Υγειονομικού και Διοικητικού) για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *