Ελληνική μουσικήΕπικαιρότητα

Αρνήθηκαν στον Ross Daly να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές

ross_dailyΟ συνδυασμός του ελληνικού και του βρετανικού δικαίου στέρησε στον Ross Daly τη θέση του ανάμεσα στους άλλους υποψηφίους των Οικολόγων Πράσινων.

Η αίτηση του διακεκριμένου μουσικοσυνθέτη Ross Daly (Ρος Ντέιλυ) να είναι υποψήφιος με το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων απορρίφθηκε σήμερα από τον Άρειο Πάγο. Ο συνδυασμός του βρετανικού νόμου, που στερεί στους πολίτες του το δικαίωμα του εκλέγειν μετά από 15 χρόνια απουσίας από τη Μ. Βρετανία και η απαίτηση του ελληνικού νόμου να μην το έχει στερηθεί ο υποψήφιος δημιουργεί ένα πολύ περιοριστικό πλαίσιο για τους μη Έλληνες ψηφοφόρους και υποψηφίους.

Στην ουσία, ο Ross Daly, που ζει στην Ελλάδα 35 χρόνια, στερείται το βασικό πολιτικό δικαίωμα ενός Ευρωπαίου πολίτη να αντιπροσωπεύσει τους συμπολίτες του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Με αυτόν τον τρόπο καταστρατηγείται η ουσία του άρθρου 19(β) της Συνθήκης ΕΚ, που διασφαλίζει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στους ξένους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γι’ αυτόν τον περιορισμό οι Οικολόγοι Πράσινοι σκοπεύουν να προσφύγουν στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ross Daly είναι ένας μουσικοσυνθέτης Ιρλανδικής καταγωγής που ζει στην Ελλάδα 35 χρόνια. Παράλληλα με τη συνθετική του δουλειά ασχολείται με τη μελέτη τροπικών μουσικών παραδόσεων της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας. Το 1982 ίδρυσε το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος στη Κρήτη που λειτούργησε από τότε μέχρι και σήμερα ως ένα ανοικτό φόρουμ και χώρος ανταλλαγής ιδεών και πρακτικών, τόσο για μαθητές όσο και για καταξιωμένους μουσικούς από όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος διοργανώνονται 35 έως 40 σεμινάρια και master-classes με αντικείμενο τα μουσικά όργανα και τις τροπικές μουσικές παραδόσεις από όλο τον κόσμο στα οποία συμμετέχουν δάσκαλοι και μαθητές από πάνω από 40 χώρες. Παράλληλα με αυτή τη δραστηριότητα, ο Ross Daly ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο δίνοντας συναυλίες είτε με το συγκρότημά του είτε σε σύμπραξη με κορυφαίους μουσικούς από άλλες τροπικές παραδόσεις.

Προσωπική ιστοσελίδα

Βιογραφικό στη Βικιπαιδεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *