Επικαιρότητα

Βόμβες στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης

Bomba_XAAΤην επανεμφάνισή τους, με δύο σχεδόν ταυτόχρονα χτυπήματα, έξω από το Χρηματιστήριο της Αθήνας και το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, έκαναν οι τρομοκράτες με αυτοσχέδιες βόμβες,, ενώ η Αντιτρομοκρατική κάνει εκτεταμένες έρευνες προκειμένου να συλλέξει στοιχεία που ενδεχομένως να οδηγήσουν στους δράστες.

Στόχος το χρηματιστήριο

Το κτίριο που στεγάζεται το χρηματιστήριο διάλεξαν για στόχο τους οι άγνωστοι μέχρι στιγμής τρομοκράτες χρησιμοποιώντας ένα κλεμμένο κλειστό φορτηγάκι το οποίο είχαν παγιδεύσει με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών.

Η έκρηξη της αυτοσχέδιας βόμβας που σημειώθηκε δέκα λεπτά πριν τιε έξι το πρωί, προκάλεσε εκτεταμένες  ζημιές στην πρόσοψη τόσο του χρηματιστηρίου, όσο και κοντινών κτιρίων. Ευτυχώς, από την έκρηξη, μόνο ένα άτομο τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα τζαμιών, αφού οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή, δεδομένου ότι σαράντα λεπτά πριν την έκρηξη, άγνωστος είχε προειδοποιήσει με τηλεφώνημά του στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ”.

Βόμβα και στη Θεσσαλονίκη

Λίγα λεπτά μετά την επίθεση στην Αθήνα, βόμβα μικρότερης ισχύος εξεράγη και στην Θεσσαλονίκη, όπου οι τρομοκράτες χτύπησαν με αυτοσχέδια βόμβα το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.

Όπως έγινε γνωστό, η βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε μεταλλικό μαγειρικό σκεύος μέσα σε κάδο απορριμμάτων, προκάλεσε μικρότερης έκτασης υλικές ζημιές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την έκρηξη της βόμβας δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, γεγονός που ανησυχεί τις αστυνομικές Αρχές.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες στα δύο σημεία των εκρήξεων προκειμένου  να συλλέξουν τα υπολείμματα της βόμβας και στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας των  δραστών.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *