ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δείτε τα πολυσυζητημένα Samsung Galaxy S6 και S6 Edge

Το πολυσυζητημένο Galaxy S6 της Samsung ανακοινώθηκε στο φετινό MWC που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Βαρκελώνη. Αυτοί που το περίμεναν σίγουρα δεν απογοητεύτηκαν μιας που έρχεται με ένα σωρό νέα καλούδια. Στην έκθεση ανακοινώθηκαν ταυτόχρονα τα Galaxy S6 και S6 Edge τα οποία είναι ίδια εκτός από την μπαταρία και την κυρτή οθόνη του δεύτερου.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ

4f80c_form-phones

Η μεγάλη αλλαγή που διαπιστώνει κανείς με την πρώτη ματιά είναι η σχεδίαση. Το πλαστικό έχει φύγει εντελώς και έχει δώσει τη θέση του στα μεταλλικά frames και στο γυαλί, πλησιάζοντας έτσι περισσότερο τη κατασκευή του iPhone και ταυτόχρονα αποκτώντας πιο εντυπωσιακή εμφάνιση. Ουσιαστικά οι δύο νέες ναυαρχίδες της Samsung έχουν αρχίσει να αποκλίνουν αρκετά από την παραδοσιακή κατασκευή της σειράς. Ταυτόχρονα, οι συσκευές είναι ακόμα πιο λεπτές(143.4 x 70.5 x 6.8 mm) γεγονός που αποδίδεται και στα υλικά κατασκευής αλλά κυρίως στην νέα μπαταρία που πλέον δεν είναι αποσπώμενη.

4f80c_samsung-galaxy-s6-official-16-570-473x700

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αυτή τη φορά η Samsung αντικατέστησε τον επεξεργαστή της Qualcomm με τον δικό της Exynos και αύξησε σημαντικά την RAM. Αναλυτικά:

  • Οθόνη 5.1 ιντσών super AMOLED (1440 x 2560 pixels) με Gorilla Glass 4
  • Επεξεργαστή Exynos της Samsung (αναμένονται λεπτομέρειες)
  • 3GB RAM
  • 32/64/128 GB εσωτερική μνήμη
  • 16MP οπίσθια κάμερα, 5MP εμπρόσθια
  • Android 5.0 Lollipop
  • Μπαταρία 2550mAh για το S6 και 2600mAh για το S6 Edge

ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

Τα νέα Galaxy S6 έρχονται με ένα σωρό νέες δυνατότητες.  Αρχικά έχει έναν πολύ καλύτερο αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων στο home button από το S5. Όσον αφορά την φόρτιση, η συσκευές έχουν τη δυνατότητα Quick Charging παρόμοια με αυτή του chip της Qualcomm. Επίσης υποστηρίζεται η ασύρματη φόρτιση τόσο με συσκευές που θα διατίθενται από την Samsung όσο και 3rd party. Τέλος τα smartphone θα συνοδεύονται από διάφορες εφαρμογές όπως το S Health και το Flesky και 115GB δωρεάν χώρου στο OneDrive.

Από ότι φαίνεται, η Samsung προσπαθεί όλο και περισσότερο να προσελκύσει το πιο mainstream κοινό όπου κυριαρχεί η Apple, δίνοντας περισσότερο έμφαση στην εμφάνιση και λιγότερο στην χρηστικότητα. Σίγουρα έχει μερικά πολύ εντυπωσιακά χαρακτηριστικά όπως η μνήμη και η οθόνη αλλά νομίζω ότι οι περισσότεροι παραδοσιακοί Android χρήστες θα προτιμούσαν την αποσπώμενη μπαταρία από την ασύρματη φόρτιση και την λεπτή σχεδίαση. Για να μην αναφέρουμε τις αδιάβροχες συσκευές που θα έπρεπε να είχαν γίνει ήδη το standard της αγοράς…

Τα δύο νέα smartphone αναμένονται να κυκλοφορήσουν στα μέσα Απριλίου ενώ η τιμή, μάλλον, θα είναι αντίστοιχη του S5.

[του συνεργάτη μας DAILYFIX.GR]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *