Επικαιρότητα

Διευκρινίσεις για την υποβολή δηλώσεων στο εθνικό κτηματολόγιο

Διευκρινίσεις για την υποβολή δηλώσεων στο εθνικό κτηματολόγιο ενόψει της λήξης προθεσμίας, δίνονται από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Όσοι δεν έχουν συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τα υποθηκοφυλακεία ή τα πρωτοδικεία αλλά έχουν υποβάλει τις σχετικές αιτήσεις, θα μπορούν να καταθέσουν τις δηλώσεις κτηματογράφησης και μετά τις 31 Οκτωβρίου. Θα πρέπει όμως μέχρι το τέλος του μηνός να έχουν προσέλθει στα αρμόδια γραφεία για να πάρουν δικαιολογητικά εμπρόθεσμης προσέλευσης.

Προτελευταία Κυριακή η 19η Οκτωβρίου που ήταν ανοιχτά τα Γραφεία Κτηματογράφησης και αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και πήγαν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους.

Στο Γραφείο Κτηματογράφησης στο Μετρό του Συντάγματος έως τις 12 το μεσημέρι είχαν εξυπηρετηθεί περισσότεροι από 400 πολίτες. Ο χρόνος αναμονής δεν ξεπερνούσε τη μισή ώρα.

Έως τις 31 Οκτωβρίου που λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων τα κεντρικά γραφεία θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08.00 – 20.00 και τα υπόλοιπα από 08.00 – 17.00, ενώ όλα τα γραφεία θα είναι ανοιχτά το τελευταίο Σαββατοκύριακο 25-26 Οκτωβρίου από τις 08.30 – 15.30

Με απόφαση της Κτηματολόγιο ΑΕ για την εξυπηρέτηση όσων δικαιούχων δεν έχουν στην κατοχή τους απαραίτητα δικαιολογητικά χωρίς δική τους υπαιτιότητα εφαρμόζεται το σύστημα επιβεβαίωσης εμπρόθεσμης προσέλευσης.

Η ρύθμιση αυτή αφορά όσους:

-δεν έχουν αντίγραφα τίτλων κτήσης των δικαιωμάτων τους και έχουν υποβάλει αίτηση για τη χορήγηση αντιγράφων στα κατά τόπους υποθηκοφυλακεία
-έχουν αποκτήσει δικαίωμα με κληρονομιά αλλά δεν έχουν προχωρήσει ακόμη σε πράξη αποδοχής και έχουν υποβάλει αίτηση στα αρμόδια Πρωτοδικεία για χορήγηση των σχετικών πιστοποιητικών

Αν και η Κτηματολόγιο ΑΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι η 31 Οκτωβρίου είναι η τελευταία ημερομηνία προσέλευσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, εκτιμώντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ζητά με επιστολή της προς το ΥΠΕΧΩΔΕ να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων για ακόμη τρεις μήνες.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *