Επικαιρότητα

Εγκαταλείπουν τα περισσότερα μπλόκα οι αγρότες

mloka_agrotes_dromosΠρος εκτόνωση οδεύουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών, μετά και τη συνάντηση του πανελλήνιου συντονιστικού τους οργάνου με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή στις Γενικές Συνελεύσεις των οργάνων τους, ενώ εντός της ημέρας θα συνεδριάσει το Συντονιστικό. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης, αφού ευχαρίστησε τους αγρότες για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στους χειρισμούς της κυβέρνησης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ξεκινά μια νέα περίοδος στις σχέσεις με τους έλληνες αγρότες.

“Οι αγρότες επιστρέφουν στα κτήματα και στα σπίτια τους δείχνοντας εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της κυβέρνησης”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και  έκανε έκκληση να μη γίνουν διώξεις εναντίον των αγροτών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ για υποκρισία, κοινωνική αναλγησία και κοινοτικές αποτυχίες.

Κατήγγειλε την αξιωματική αντιπολίτευση και τα φερέφωνά της-όπως είπε-γιατί στην αντιπολιτευτική τους απόγνωση προσέφεραν αφελώς επιχειρήματα στις Βρυξέλλες εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης, υπονομεύοντας μια απόλυτα σύμφωνη με τα κοινοτικά δεδομένα απόφαση.

Ο Σωτήρης Χατζηγάκης έκανε λόγο για μεγάλη πολιτική και κοινωνική ήττα του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε με νόημα: “Λυπούμαστε που απέτυχαν όλοι οι επιτελάρχες της έντασης”.

Οι εκπρόσωποι του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου έκαναν λόγο για πραγματικά ουσιαστικό διάλογο , είπαν ότι δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις τόσο στο επίπεδο των αιτημάτων που θέσανε όσο και των πρόσφατων κυβερνητικών εξαγγελιών.

Εξηγήσεις δόθηκαν τόσο από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ όσο και από τον υπουργό και τον γενικό γραμματέα ,πρόσθεσαν.

Αυτή την ώρα αμετακίνητοι στις θέσεις τους εμφανίζονται οι αγρότες στο μπλόκο του Προμαχώνα και το τελωνείο Εξοχής, ενώ έχουν αποχωρήσει από τα μπλόκα οι αγρότες στους κόμβους Χρυσούπολης και Σταυρού Αμυγδαλαιώνα Καβάλας.

Κλειστή μόνο στην Κουλούρα Ημαθίας είναι η Εγνατία Οδός.

Παραμένουν τα μπλόκα της Αλαμάνας, του Κάστρου στη Βοιωτία και της Νίκαιας στη Λάρισα.

Δύο μπλόκα παραμένουν στην Κρήτη. Ένα στα Λινοπεράματα Ηρακλείου και ένα στο Πλατάνι Χανίων.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *