Επικαιρότητα

Εκτεταμένα προβλήματα από καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη

pyrosbestisΕκτεταμένα προβλήματα σε όλη την πόλη προκάλεσε η ξαφνική νεροποντή που έπληξε νωρίς το πρωί την Θεσσαλονίκη και είχε ως αποτέλεσμα, σπίτια και καταστήματα να πλημμυρίσουν, δρόμοι να κλείσουν από τα νερά και τη λάσπη και πολλές γειτονιές να μείνουν χωρίς ρεύμα. Συγκεκριμένα, σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν το πρωί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στη Θεσσαλονίκη αφού μετά την καταιγίδα που έπληξε την πόλη έλαβαν περισσότερες από 150 κλήσεις για την άντληση υδάτων από δεκάδες σπίτια, υπόγεια, καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους.

Την ίδια ώρα, συνεργεία των δήμων, με αμείωτη ένταση, επιχειρούσαν να απομακρύνουν από τους δρόμους χώματα, λάσπες και φερτά υλικά, που συσσωρεύτηκαν από την καταιγίδα.

Εξάλλου, προσπάθειες να αποκαταστήσουν τα περιορισμένης έκτασης προβλήματα στην ηλεκτροδότηση ορισμένων περιοχών, κατέβαλλαν για αρκετή ώρα το πρωί συνεργεία της ΔΕΗ.

Η ισχυρή νεροποντή -που διήρκεσε σχεδόν 2,5 ώρες, είχε ως αποτέλεσμα να μετατραπούν κεντρικοί δρόμοι σε “ποτάμια”, ενώ πολλά σταθμευμένα αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά, που κατέκλυσαν το οδόστρωμα.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περισσότερες από διακόσιες κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων, κυρίως, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πλημμυρισμένα σπίτια και αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από χείμαρρο συνέθεταν τις πρωινές ώρες το σκηνικό και στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης, όπου οι κάτοικοι επιχειρούσαν να καθαρίσουν τα σπίτια και τις αυλές τους από νερά, λάσπες και φερτά υλικά.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση της, η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, καλούσε τους κατοίκους των οποίων οι κύριες κατοικίες ή τα καταστήματα, οι βιοτεχνίες, οι αγροτικές αποθήκες κ.α. έχουν υποστεί ζημιές από την βροχόπτωση, να υποβάλλουν δήλωση-αίτηση στο δήμο της περιοχής τους για να τύχουν σχετικής αποζημίωσης.

Εξάλλου, στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι, όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα άμεσης βιοτικής ανάγκης (σίτισης, ένδυσης, κλπ) και καταστροφής οικοσκευής, μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας (Μοναστηρίου 107, 1ος όροφος, Τμήμα Κοινωνικής Αρωγής, τηλ. 2313 330326) έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2009, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν τη σχετική αποζημίωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *