Επικαιρότητα

Υπόθεση Ζαχόπουλου: Κατάθεσε ο Θέμος Αναστασιάδης

Στο γραφείο της αντεισαγγελέος του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προσήλθε χθες το μεσημέρι ο Θέμος Αναστασιάδης, για να καταθέσει σχετικά με την μηνυτήρια αναφορά που έχει υποβάλει σε βάρος του ανακριτή Δ. Οικονόμου, ο οποίος ερευνά την υπόθεση του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρ. Ζαχόπουλου. Για κατάχρηση εξουσίας από πλευράς του ανακριτή και για εξύβριση, κάνει λόγο ο Θέμος Αναστασιάδης, στην μηνυτήρια αναφορά του σε βάρος του κ. Οικονόμου . Κατά την πλέον των 2,5 ωρών κατάθεσή του, ο Θ. Αναστασιάδης υποστήριξε ότι το κατηγορητήριο σε βάρος του είναι χωρίς στοιχεία και αξιόπιστες μαρτυρίες.

Κατά την έξοδό του από το γραφείο της αντεισαγγελέος, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε: “Κατέθεσα στην κυρία Κουτζαμάνη για το κατασκευασμένο και ανύπαρκτο κατηγορητήριο που συνέταξε σε βάρος μου ο κ. Οικονόμου. Μιλάμε για κλασική περίπτωση κατάχρησης εξουσίας που θίγει και αγγίζει κάθε Έλληνα που την έχει ζήσει στο πετσί του καθημερινά. Ο κ. Οικονόμου είδε μόνο αυτά που ήθελε να δει”.

Προηγουμένως στην κ. Κουτζαμάνη είχε καταθέσει για τον ίδιο λόγο ο ανακριτής Δ. Οικονόμου. Νωρίς το μεσημέρι συνεδρίασε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο απέρριψε την αίτηση εξαίρεσης που είχε υποβάλει ο Θ. Αναστασιάδης σε βάρος του δεύτερου ειδικού ανακριτή Δ. Οικονόμου. Δυο μέρες μετά την κατάθεση της αίτησης, την είχε ανακαλέσει ο ίδιος ο Θέμος Αναστασιάδης. Απορριπτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *